ΔΑΝΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας τους τελευταίους μήνες είναι πολύ σημαντικά για να τα προσεγγίσουμε με τα παραδοσιακά αναλυτικά μας εργαλεία και να τα αντιμετωπίσουμε περιοριζόμενοι σε γνωστές θέσεις και στερεότυπα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 09:29 Συντάκτης:

 

Σε ένα μεγάλο εύρος των αριστερών δυνάμεων συνεχίζει να αναπαράγεται η αντίληψη των κοινωνικών συμμαχιών που επιδιώκει να συμπεριλάβει την μεγάλη πλειονότητα των δυνάμεων του «λαού» απέναντι στην αστική πολιτική εξουσία, πολύ περισσότερο σήμερα που οι συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών έχουν πλήξει σε έναν βαθμό, πέραν του κόσμου της μισθωτής εργασίας, και στρώματα των μικροαστικών τάξεων της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή η αντίληψη που ιστορικά αντιστοιχεί στην «αντιμονοπωλιακή» πολιτική επιδιώκει να εμφανίσει τη δυνατότητα μιας συμμαχίας εργατικής τάξης, μικροαστικών μερίδων, ακόμη και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απέναντι στα «μονοπώλια» που «καταδυναστεύουν» την ευρεία λαϊκή πλειονότητα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 13:54 Συντάκτης:

 

Κάνουμε με γενναίο τρόπο την αυτοκριτική μας για τα όσα έχουμε γράψει κατά καιρούς. Παίρνουμε πίσω ό,τι έχουμε πει. Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν είναι σεχταριστικό, αλλά κάνει θαρραλέα μετωπικά ανοίγματα στην πολιτική του που δεν έχουν προηγούμενο. Απόδειξη η πρόσφατη εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε το νέο δοκίμιο ιστορίας του ΚΚΕ στην οποία παρευρέθηκε ο Γιάννης Μηλιός (είχε προηγηθεί εμφάνισή του στο φεστιβάλ της ΚΝΕ, στην εκδήλωσή του ΚΚΕ για τη συλλεκτική έκδοση για τα 100χρονα και στην τιμητική εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Θάνο Μικρούτσικο).

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 13:48 Συντάκτης:

Μια πρόσκαιρη διευκόλυνση που με κανέναν τρόπο δεν αναιρεί την πολιτική λιτότητας η οποία εξακολουθεί να εφαρμόζεται αμείωτη είναι το μέρισμα που ξεκίνησε να δίνεται παραμονές των Χριστουγέννων σε 1,5 περίπου εκ. πολίτες. Το κοινωνικό μέρισμα, που ξεκίνησε να χορηγείται για πρώτη φορά το 2014 επί κυβέρνησης Α. Σαμαρά, προέρχεται από την υπερφορολόγηση του συνόλου των φυσικών και νομικών προσώπων κι έρχεται να γλυκάνει το χάπι των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, που η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόζει μέχρι το 2060• 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ για την υπόλοιπη χρονική περίοδο.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 07:33 Συντάκτης:

Μερικές σκέψεις για το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων και τη σημασία του.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 16:27 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.