ΔΙΕΘΝΗ

«Νέο κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις για το δημόσιο χρέος» άνοιξε η Αργεντινή! Με αυτό τους το σχόλιο οι Financial Times απέδωσαν με τον πιο εύστοχο και συμπυκνωμένο τρόπο το επίτευγμα της νέας κυβέρνησης της λατινοαμερικανικής χώρας. Η διαγραφή του 45% περίπου σε ένα χρέος ύψους 65 δισ. δολαρίων (με συνολικό χρέος που φτάνει τα 340 δισ. ή 90% του ΑΕΠ) δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες διαγραφής του δημόσιου χρέους που μπορούν να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις σε βάρος των διεθνών πιστωτών, δημιουργώντας τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 07:57 Συντάκτης:

Πρόσφατα, επισκέφτηκα τον Δήμο Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας συνοδευόμενος από τους φίλους μου και Δήμαρχους του Ιλίου και του Περάματος, μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων τους και τους συναδέλφους μου από την Πρεσβεία. Μας υποδέχτηκε ολόψυχα ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθάς με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τη συνεργασία μας, την επανενεργοποίηση του Δικτύου Αλληλεγγύης Ελληνικών Δήμων με την Παλαιστίνη και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου και τον ενημέρωσα σχετικά με τα εγκλήματα και τις πολιτικές της Ισραηλινής κατοχής η οποία αποσκοπεί στην καταστροφή των εναπομεινάντων ευκαιριών για ειρήνη. Μετά τη συνάντησή μας επισκεφθήκαμε το Μουσείο Θυμάτων του Ναζισμού όπου φυλάσσονται φωτογραφίες και άλλα προσωπικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων ρούχων όλων των θυμάτων.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 09:29 Συντάκτης:

 

Νέο έγγραφο περιγράφει επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος των ΗΠΑ εναντίον της αριστερής κυβέρνησης της Νικαράγουας. Το έγγραφο του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID), οργάνωσης γνωστής για την προώθηση επιχειρήσεων αλλαγής καθεστώτος, το έφερε στο φως το Grayzone και ο δημοσιογράφος Ben Norton.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 07:44 Συντάκτης:

 

 

Με σφιγμένη καρδιά η ανθρωπότητα παρακολουθεί την τραγωδία στο λιμάνι της Βηρυτού, όπου οι εκρήξεις των 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου, έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο σε 100 ανθρώπους, ενώ έχουν τραυματίσει πάνω από 4.000. Τα εκρηκτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα είχαν κατασχέσει οι αρχές του Λιβάνου καθώς φέρονταν να προορίζονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις της Συρίας το 2014, αποθηκεύοντάς τα στο λιμάνι της πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 15:41 Συντάκτης:

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων του Κράτους της Παλαιστίνης Ριάντ Αλ-Μάλκι δήλωσε ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλε το Κράτος της Παλαιστίνης, το οποίο καλεί το Ισραήλ να λογοδοτήσει για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κατεχόμενο Παλαιστινιακό έδαφος.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 06:57 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 36

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.