Σε πλήρη επάρκεια τροφίμων πλέον η Βολιβία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 19:56 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σε πλήρη επάρκεια τροφίμων πλέον η Βολιβία

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Χωροταξίας της Βολιβίας Cesar Cocarico ανακοίνωσε ότι η Βολιβία παράγει πάνω από το 95 τοις εκατό των δικών της τροφίμων για εσωτερική κατανάλωση.

"Μια χώρα που παρέχει πάνω από το 95% των τροφίμων της είναι μια χώρα που έχει ασφάλεια και διατροφική κυριαρχία", δήλωσε ο Cocarico.

 

 

Μιλώντας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Βολιβίας, ο υπουργός δήλωσε: "Πέρυσι, παρά την ξηρασία φτάσαμε περισσότερο από το 95% της παραγωγής και οι εισαγωγές αντιπροσωπεύουν μόνο το 4% του συνόλου των τροφίμων που χρειαζόμαστε."

 

"Μια χώρα που παρέχει πάνω από το 95% των τροφίμων της είναι μια χώρα που έχει ασφάλεια και διατροφική κυριαρχία", πρόσθεσε. "Είμαστε μια χώρα με επάρκεια τροφίμων."

 

Ενώ η ξηρασία έπληξε τη γεωργία σε πολλές περιοχές της Βολιβίας το 2016, η χώρα ήταν σε θέση να διατηρήσει ένα σταθερό επίπεδο παραγωγής χάρη σε ειδικά κυβερνητικά προγράμματα, ανέφερε.

 

Σύμφωνα με τον Cocarico, η κυβέρνηση της Βολιβίας έχει επενδύσει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα προγράμματα τα τελευταία 11 χρόνια.

 

Αυτά τα προγράμματα έχουν ενισχύσει την τοπική κατανάλωση τροφίμων. Η παραγωγή γεωμήλων αυξήθηκε από 80.000 τόνους ετησίως σε πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους μεταξύ του 2006 και του 2016. Η παραγωγή τομάτας αυξήθηκε επίσης από 50.000 τόνους ετησίως σε 80.000 τόνους την ίδια δεκαετία.

 

Όταν ο πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales ανέλαβε καθήκοντα το 2006, μια από τις σημαντικότερες πρώτες του πολιτικές ήταν η ενίσχυση των δικαιωμάτων στη γη για τους αγρότες (campesinos)  και η ανάπτυξη βιώσιμης και τοπικής παραγωγής τροφίμων.

 

Εισάγοντας νέους αγροτικούς νόμους οι campesinos θα αποκτήσουν νόμιμη ιδιοκτησία για να επανενεργοποιήσουν έτσι τις αχρησιμοποίητες εκτάσεις και να τονώσουν τη γεωργία.

 

ΠΗΓΗ: telesurtv.net

 

 

 

Αναγνώστηκε 2244 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.