Εκτύπωση Σελίδας

Σε πλήρη επάρκεια τροφίμων πλέον η Βολιβία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 19:56 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σε πλήρη επάρκεια τροφίμων πλέον η Βολιβία

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Χωροταξίας της Βολιβίας Cesar Cocarico ανακοίνωσε ότι η Βολιβία παράγει πάνω από το 95 τοις εκατό των δικών της τροφίμων για εσωτερική κατανάλωση.

"Μια χώρα που παρέχει πάνω από το 95% των τροφίμων της είναι μια χώρα που έχει ασφάλεια και διατροφική κυριαρχία", δήλωσε ο Cocarico.

 

 

Μιλώντας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Βολιβίας, ο υπουργός δήλωσε: "Πέρυσι, παρά την ξηρασία φτάσαμε περισσότερο από το 95% της παραγωγής και οι εισαγωγές αντιπροσωπεύουν μόνο το 4% του συνόλου των τροφίμων που χρειαζόμαστε."

 

"Μια χώρα που παρέχει πάνω από το 95% των τροφίμων της είναι μια χώρα που έχει ασφάλεια και διατροφική κυριαρχία", πρόσθεσε. "Είμαστε μια χώρα με επάρκεια τροφίμων."

 

Ενώ η ξηρασία έπληξε τη γεωργία σε πολλές περιοχές της Βολιβίας το 2016, η χώρα ήταν σε θέση να διατηρήσει ένα σταθερό επίπεδο παραγωγής χάρη σε ειδικά κυβερνητικά προγράμματα, ανέφερε.

 

Σύμφωνα με τον Cocarico, η κυβέρνηση της Βολιβίας έχει επενδύσει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα προγράμματα τα τελευταία 11 χρόνια.

 

Αυτά τα προγράμματα έχουν ενισχύσει την τοπική κατανάλωση τροφίμων. Η παραγωγή γεωμήλων αυξήθηκε από 80.000 τόνους ετησίως σε πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους μεταξύ του 2006 και του 2016. Η παραγωγή τομάτας αυξήθηκε επίσης από 50.000 τόνους ετησίως σε 80.000 τόνους την ίδια δεκαετία.

 

Όταν ο πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales ανέλαβε καθήκοντα το 2006, μια από τις σημαντικότερες πρώτες του πολιτικές ήταν η ενίσχυση των δικαιωμάτων στη γη για τους αγρότες (campesinos)  και η ανάπτυξη βιώσιμης και τοπικής παραγωγής τροφίμων.

 

Εισάγοντας νέους αγροτικούς νόμους οι campesinos θα αποκτήσουν νόμιμη ιδιοκτησία για να επανενεργοποιήσουν έτσι τις αχρησιμοποίητες εκτάσεις και να τονώσουν τη γεωργία.

 

ΠΗΓΗ: telesurtv.net

 

 

 

Αναγνώστηκε 2273 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON