21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

15 ηρωικούς Παλαιστίνιους δολοφόνησαν οι Σιωνιστές, του Λεωνίδα Βατικιώτη

Μαύρη ήταν η Παρασκευή 30 Μαρτίου για χιλιάδες αγωνιζόμενους Παλαιστινίους από τη Λωρίδα της Γάζας που βγήκαν στα σύνορα με το το σιωνιστικό κράτος για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κατοχή της γης τους.

Οι διαμαρτυρίες θα διαρκέσουν 6 ολόκληρες εβδομάδες για να κορυφωθούν στις 15 Μαΐου, οπότε οι Παλαιστίνιοι γιορτάζουν την Νάκμπα ή Καταστροφή όπως αποκαλούν την μαζική εισβολή Εβραίων στην παλαιστινιακή γη το 1948, που οδήγησε σε δολοφονίες χιλιάδων Αράβων, τον εκδίωξη από τη γη τους και την μετατροπή της ιστορικής Παλαιστίνης σε σιωνιστική αποικία. Μια κατοχή που διαρκεί μέχρι και σήμερα.

Η Παρασκευή 30 Μαρτίου βάφτηκε από νωρίς με αίμα καθώς ελεύθεροι σκοπευτές του σιωνιστικού κράτους άνοιξαν πυρ εναντίον των Παλαιστινίων δολοφονώντας 15 άοπλους διαδηλωτές και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 54. Εκατοντάδες άλλοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της καταιγίδας χημικών και δακρυγόνων που έριχναν στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη, drones του μισητού σιωνιστικού κράτους.

Οι σιωνιστές προχώρησαν στη μαζική σφαγή αμάχων διαδηλωτών υπό την ενθάρρυνση και την υποκίνηση του αμερικανού προέδρου Τραμπ, που στηρίζει ποικιλοτρόπως και άνευ όρων τους εξτρεμιστές του Τελ Αβίβ. Η απόφαση της Ουάσινγκτον να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, προωθώντας έτσι  την αλλαγή της εθνικής και θρησκευτικής της σύνθεσης στην κατεύθυνση της εβραιοποίησης, είναι χαρακτηριστική για τις σχέσεις αγάπης που θρέφει η οπισθοδρομική και θρησκόληπτη αμερικανική άκρα Δεξιά με το εξ ίσου οπισθοδρομικό και θρησκόληπτο κράτος τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής, που λειτουργεί ως security της Δύσης στα αραβικά πετρέλαια. 

Υπαίτιες επίσης για τη σφαγή των Παλαιστινίων είναι κι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με πρώτες και καλύτερες την ελληνική και την κυπριακή, που χαρακτηρίζουν το σιωνιστικό κράτος στρατηγικό τους σύμμαχο. Πρόκειται για μια επιλογή πίσω από την οποία διακρίνεται πεντακάθαρα η αστερόεσσα και την οποία υπηρετούν αδιαμαρτύρητα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, όλοι οι υπουργοί Εξωτερικών (και Άμυνας) της Ελλάδας, από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Παπανδρέου μέχρι το Νίκο Κοτζιά, δείχνοντας έτσι ότι η ελληνική διπλωματία και εξωτερική πολιτική χαράσσονται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στο μέγαρο της Βασιλίσσης Σοφίας μένει απλώς ο ρόλος της εφαρμογής και της επικοινωνιακής διαχείρισης…

Οι ευθύνες ωστόσο που επωμίζονται ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πολύ βαρύτερες των προκατόχων τους, δεδομένου ότι όσο οξύνονται οι αντιθέσεις στη Μέση Ανατολή και το ενδεχόμενο ενός νέου πολέμου γίνεται πιο ορατό, η κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη γίνεται όλο και πιο βάρβαρη, αποκτώντας διαστάσεις γενοκτονίας εν εξελίξει. Αρκεί να αναφερθούν ορισμένα μεγέθη:

Από τις 29 Σεπτεμβρίου 2000 που ξεκίνησε η ιντιφάντα (εξέγερση) του Αλ Ακσά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 ο σιωνιστικός στρατός κατοχής έχει δολοφονήσει 10.463 Παλαιστινίους. Το 2017 δολοφόνησαν 94 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων 16 παιδιά και 2 γυναίκες. Την ίδια χρονιά τραυματίστηκαν 8.300 Παλαιστίνιοι, ενώ μέχρι τις 20 Μαρτίου υπήρχαν 7.785 Παλαιστίνιοι υπό κράτηση, εκ των οποίων 62 γυναίκες και 376 παιδιά. Μέχρι το τέλος του 2016 υπήρχαν 425 εβραϊκοί εποικισμοί  και στρατιωτικές βάσεις στη Δυτική Όχθη, ωστόσο το 2017 με τις πλάτες του Τραμπ σημειώθηκε μια απότομη αύξηση καθώς εγκρίθηκε η ανέγερση 16.800 νέων εβραϊκών οικιών, με το ένα τρίτο εξ αυτών να βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ. Επιπλέον, το 2017 εγκρίθηκε η κατασκευή 4 νέων εβραϊκών θυλάκων (1 στη Ναμπλούς και 3 στην Κοιλάδα του Ιορδάνη). Όλα αυτά τα εγκλήματα συντελούνται την ίδια ώρα που στην Ιερουσαλήμ η οποία τελεί υπό ισραηλινή κατοχή απαγορεύεται στους Παλαιστίνιους να χτίσουν, ακόμη και να επισκευάσουν τις κατοικίες τους. Επιπλέον, την ίδια ώρα που οι ισραηλινές μπουλντόζες κατεδαφίζουν μαζικά κατοικίες. Μόνο το 2017 κατεδάφισαν 433 οικήματα, αναγκάζοντας 700 Παλαιστίνιους να ξεσπιτωθούν. Το 2017 επιπλέον οι ισραηλινές αρχές κατοχής προωθώντας την εθνοκάθαρση απείλησαν να κατεδαφίσουν 1.030 σπίτια Αράβων.

Ρόλο συγκάλυψης και νομιμοποίησης στα σιωνιστικά και ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που διεξάγονται εναντίον των Παλαιστινίων διαδραματίζουν τα γνωστά εβραϊκά λόμπι που στοχοποιούν όποιον πολιτικό καταγγείλει τα εγκλήματα του σιωνιστικού κράτους ή εκδηλώσει την αλληλεγγύη του υπέρ των Παλαιστινίων και δεν ενταχθεί στον «ενάρετο» κύκλο της επιρροής τους αναλαμβάνοντας με υλικούς όρους να προωθήσει την ατζέντα τους. Ο πιο πρόσφατος στόχος ήταν ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν που κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό. Όπως συμβαίνει πάντα… Στόχος φυσικά πίσω από αυτή την κατηγορία είναι να ακυρωθεί κάθε φωνή κριτικής προς το Ισραήλ, ακόμη και κάθε φωνή αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης.  Είναι η νέα «πολιτικώς ορθή» μορφή λογοκρισίας, φρονηματικών διώξεων και ποινικοποίησης της διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που επιμένει να διεκδικεί μόνος του την ελευθερία του κι όχι σε συνεργασία με τον ιμπεριαλισμό…

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ