Να υπερασπίζεσαι με σθένος τις αξίες της δημοκρατίας, του Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 10:30 Συντάκτης:

 

Ο αντισημιτισμός δεν είναι ρατσισμός εναντίον των Ιουδαισμού - μια θρησκεία που ο Παλαιστινιακός λαός σέβεται όπως και κάθε άλλη, είναι αντίθετος στον ρατσισμό από τους Σιωνιστές Εβραίους και άλλους Εβραίους.

Αντιθέτως, αντισημιτισμός, είναι αντίθετος στην πολιτική ιδεολογία του σιωνισμού, ένα κίνημα που επέμενε σε όλες τις πολιτικές του σκέψεις και πρακτικές για την ιεράρχηση των δικαιωμάτων των Εβραίων σε μια πατρίδα πάνω σε εκείνους, τον λαό μου, τους Παλαιστίνιους, που ζούσαν ήδη εκεί στην πατρίδα μας από αρχαιοτάτων χρόνων.

Αυτό έγινε σαφές όταν τα εγκλήματα εκτοπίσεως και εθνοκάθαρσης πραγματοποιήθηκαν από τις Σιωνιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις εναντίον του λαού μου, των Παλαιστινίων, κατά την καταστροφή, Νάκμπα, το 1948 και στη συνέχεια ακολούθησαν, η ισραηλινή στρατιωτική εξολόθρευση της  υπόλοιπης Παλαιστίνης το 1967, και στη συνέχεια από τους διαρκώς επεκτεινόμενους παράνομους αποικιακούς εβραϊκούς οικισμούς στην περιοχή μέχρι σήμερα.

Αυτό ήταν σαφές και πριν από μερικούς μήνες, όταν το ισραηλινό κοινοβούλιο, η Κνεσέτ, ψήφισε τον βασικό νόμο για την υπεράσπιση του Ισραήλ ως έθνους του εβραϊκού λαού.

Αυτός ο ρατσιστικός νόμος βεβαιώνει ότι όλοι οι Εβραίοι, ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν καμία σχέση με το Ισραήλ, απολαμβάνουν το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, όπου ο λαός μου, οι Παλαιστίνιοι στερούνται, συμπεριλαμβανομένου του 20% του Ισραηλινού πληθυσμού που είναι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι και επίσημα πολίτες του Ισραήλ και αρχικά σημίτες, ο όρος ήρθε ιστορικά για να συμπεριλάβει τους Άραβες, τους Akkadians, τους Χαναναίους και τις Αραμαϊκές φυλές συμπεριλαμβανομένων των Εβραίων.

Ο Σιωνισμός αντιτίθεται αρχικά σε πολλούς Εβραίους οι οποίοι δικαιολόγησαν τη θέση τους με βάση θρησκευτικά, ηθικά και πνευματικά επιχειρήματα, είτε αριστερά είτε φιλελεύθερα, όπως και οι αντι-Σιωνιστές Εβραίοι, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ υπάρχουν πολλοί αντισημιτιστές που θαυμάζουν τον σιωνισμό και τον ισραηλινό μιλιταρισμό και η αποικιοκρατική πολιτική είναι όχι μόνο εναντίον μη Εβραίων, αλλά εναντίον Εβραίων αντιπάλων σε αυτές τις πολιτικές του Ισραηλινού επαναστάτη, καθώς η κεντρική ισραηλινή εκλογική επιτροπή απαγόρευσε την κάθοδο μόλις σήμερα στον Ισραηλινό εβραίο Ofer Cassif, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος του Ισραήλ και μέλος της πολιτικής Συμμαχία Hadash-Ta'al από τη διεξαγωγή των εκλογών στο Ισραήλ που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο.

Η κριτική των ισραηλινών πολιτικών για τρόμο, εθνοκάθαρση, εκτοπισμό και απαρτχάιντ ακόμη και από ισραηλινές ομάδες και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως πράξη αντισημιτισμού.

*Ο Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι είναι πρέσβης του Kράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

 

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.