Μεθόδους απαρτχάιντ αντιγράφει το Ισραήλ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 18:36 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεθόδους απαρτχάιντ αντιγράφει το Ισραήλ

Η πώληση προϊόντων των εποικισμών ως «Made in Israel»  μπορεί να παραπλανήσει τους καταναλωτές και να τους εμποδίσει να πράξουν αυτό που θεωρούν δεοντολογικά ορθό όσον αφορά στις αγορές τους, αναφέρει ανώτερος νομικός αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

«Όπως πολλοί Ευρωπαίοι καταναλωτές εναντιώθηκαν στην αγορά προϊόντων της Νοτίου Αφρικής στην προ-1994 εποχή του απαρτχάιντ, οι τωρινοί καταναλωτές μπορούν να αντιταχθούν για παρόμοιους λόγους στην αγορά αγαθών από μια συγκεκριμένη χώρα» επειδή επιδιώκει «πολιτικές τις οποίες ο καταναλωτής κρίνει ως απαράδεκτες ή ακόμη και απεχθείς», γράφει ο Τζεράρντ Χόγκαν, γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συμβουλευτική γνωμοδότηση που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Η γνωμοδότηση διευκρινίζει ότι οι καταναλωτές μπορούν να αντιταχθούν στην αγορά αγαθών από Ισραηλινούς εποικισμούς «ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι η κατοχή και οι οικισμοί αποτελούν σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

 

Η κατασκευή εποικισμών του Ισραήλ σε κατεχόμενα Παλαιστινιακά και Συριακά εδάφη είναι έγκλημα πολέμου. Με οδηγία του 2011 της ΕΕ απαιτείται ακριβής επισήμανση των εμπορευμάτων για την προστασία του δικαιώματος ενημέρωσης του καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένης της προέλευσης του προϊόντος.

 

Απόσπασμα από το ενημερωτικό φυλλάδιο της Παλαιστινιακής Πρεσβείας στην Ελλάδα

Αναγνώστηκε 981 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.