Εκτύπωση Σελίδας

Νέο έγκλημα εθνοκάθαρσης από το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 13:12 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νέο έγκλημα εθνοκάθαρσης από το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ

 

 

Ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Πρεσβείας, 22 Ιουλίου 2019

 

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία Μαρουάν Τουμπάσι, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα εγκλήματα που έλαβαν χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην πόλη Σουρ Μπαχίρ στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Νωρίς το πρωί ισραηλινοί κατοχικοί στρατιώτες και μπουλντόζες εισέβαλαν στην πόλη του Σουρ Μπαχίρ και άρχισαν να κατεδαφίζουν παλαιστινιακά σπίτια. Οικογένειες ξύπνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες και εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους. Αυτή είναι μια άλλη προσπάθεια να σβηστεί η παλαιστινιακή ζωή, ένα έγκλημα εθνοκάθαρσης από το Ισραήλ και μια ακόμη άμεση προσπάθεια του Ισραήλ-κατοχική δύναμη να προσαρτήσει περαιτέρω την κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη».

Οι κατεδαφίσεις είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες και περιλαμβάνουν 10 κτίρια (περίπου 70 διαμερίσματα), καθώς βρίσκονται δίπλα στο Διαχωριστικό Τείχος, το οποίο το Ισραήλ έχει κατασκευάσει εντός της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο Πρέσβης κ. Τουμπάσι τόνισε ότι: «Οι πράξεις αυτές παραβιάζουν ευθέως τη Συνθήκη της Γενεύης, καθώς και το Διεθνές και Ανθρωπιστικό Δίκαιο, τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και το Ισραήλ, η κατοχική δύναμη θα πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα αυτά ».

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης καλεί τη Διεθνή Κοινότητα, την Ελληνική Κυβέρνηση, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και όλες τις ελληνικές ομάδες αλληλεγγύης να παρέμβουν για να σταματήσουν και να καταδικάσουν το πρόσφατο έγκλημα του Ισραήλ».

Αναγνώστηκε 1044 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON