Διεθνής συντονισμός κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 18:28 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διεθνής συντονισμός κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ

 

Εμείς, οι υπογράφουσες οργανώσεις της παλαιστινιακής κοινωνίας των πολιτών εκτιμούμε και επαινούμε τις προσπάθειες της προοδευτικής κοινωνίας των πολιτών στην Ευρώπη για την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και για κοινωνίες χωρίς ρατσισμό και φυλετικές διακρίσεις.

Απευθυνόμαστε σε εσάς προτρέποντάς σας να συντονιστείτε και να συνεργαστείτε με ομάδες και άτομα που διοργανώνουν εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Ισραηλινού Απαρτχάιντ [Israeli Apartheid Week] στην περιοχή σας κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων το 2020.

Το απαρτχάιντ είναι μια ακραία μορφή ρατσισμού. Ειδικές μελέτες νομικών επιστημόνων και οργανισμών δικαιωμάτων του ανθρώπου επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα φυλετικών διακρίσεων και καταπίεσης του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ εμπίπτει στον ορισμό του απαρτχάιντ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η Israeli Apartheid Week (IAW) διοργανώνεται κάθε χρόνο εδώ και αρκετά χρόνια με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με το σύστημα απαρτχάιντ του Ισραήλ. Άνθρωποι με συνείδηση και οργανώσεις ανά τον κόσμο βλέπουν την IAW ως μια ευκαιρία να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να σταματήσουν να στηρίζουν τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και να κερδοσκοπούν από αυτές, και να απομονώσουν το καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ, όπως ακριβώς απομονώθηκε το καθεστώς απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, έως ότου το Ισραήλ συμμορφωθεί πλήρως με το διεθνές δίκαιο και σεβαστεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Κατά το 2020, η Israeli Apartheid Week θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες πριν και μετά τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων στις 21 Μαρτίου, ημέρα που έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως ημέρα μνήμης της σφαγής που διέπραξε το καθεστώς της Νοτίου Αφρικής στην Sharpeville, όπου 69 έγχρωμοι Νοτιοαφρικάνοι δολοφονήθηκαν από την αστυνομία.

Φοιτητές, ομάδες από τα κάτω και οργανώσεις με δράση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό στην περιοχή σας θα διοργανώσουν εκδηλώσεις IAW την εβδομάδα γύρω από τις 21 Μαρτίου, με σκοπό να συνταχθούν με το ευρύτερο αντιρατσιστικό κίνημα όσον αφορά την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και τις κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν ενόψει της Διεθνούς Ημέρας κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων. Συλλογικότητες θα βγουν στους δρόμους για να δηλώσουν την εναντίωσή τους σε κάθε μορφή ρατσισμού, συνδέοντας το ισραηλινό απαρτχάιντ με άλλες μορφές ρατσισμού και καταγγέλλοντας όλες τις ρατσιστικές διακρίσεις.

Από την Παλαιστίνη, σας ζητούμε να συντονιστείτε και να συνεργαστείτε με διοργανωτές IAW στη χώρα σας. Απευθύνουμε την έκκληση να ενσωματώσετε δράσεις IAW στις εκδηλώσεις που προγραμματίζετε για το Μάρτιο του 2020 ενάντια σε άλλες μορφές ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων και να σταθείτε πλάι σε όσους αντιμάχονται το ρατσισμό προς τον παλαιστινιακό λαό.

 

Ας ενωθούμε κατά του ρατσισμού και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια σε κάθε μορφή φυλετικής διάκρισης και καταπίεσης και ας παλέψουμε για ένα κόσμο ελευθερίας, δικαιοσύνης, ισότητας και αξιοπρέπειας για όλους.

 

Κατεχόμενη Παλαιστίνη, 29 Νοεμβρίου 2019

 

Υπογραφές Φορέων Παλαιστινιακής Κοινωνίας Πολιτών

General Union of Palestinian Workers

Palestinian Union of Postal, IT and Telecommunication Workers

Palestinian NGO Network (PNGO)

Palestinian National Institute for NGOs

Federation of Independent Trade Unions

Global Palestine Right of Return Coalition

Occupied Palestine and Syrian Golan Heights Initiative (OPGAI)

General Union of Palestinian Teachers

General Union of Palestinian Women

Grassroots Palestinian Anti-Apartheid Wall Campaign (STW)

Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel (PACBI)

Popular Struggle Coordination Committee (PSCC)

Coalition for Jerusalem

Union of Palestinian Charitable Organizations

Women’s Campaign to Boycott Israeli Products

Αναγνώστηκε 686 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.