Νεοναζί οι αρνητές του Covid-19 στην Γερμανία, του Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 12:43 Συντάκτης:
Νεοναζί οι αρνητές του Covid-19 στην Γερμανία, του Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη

Νοσοκόμος από την Γερμανία αποκαλύπτει τις νεοναζιστικές οργανώσεις που πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις άρνησης του COVID-19

Επικοινωνήσαμε με τον Klaus Hansen, νοσοκόμο σε ΜΕΘ στην Γερμανία. Είναι Γερμανός και στον ελεύθερο χρόνο του μαθαίνει ελληνικά, ενώ ασχολείται και με την δημοσιογραφία. Ο Klaus παρακολουθεί εξοργισμένος τις κινητοποιήσεις αρνητών των μέτρων προστασίας που έλαβαν σε γερμανικές πόλεις. Σε μια από τις αναρτήσεις του γράφει: «Εμείς, γιατροί και νοσοκόμες, αγωνιζόμαστε για τις ζωές στο νοσοκομείο και δεν θα δεχτώ άλλο οι COVIDIOTS να μας φτύνουν!!!» 

Στις 29 Αυγούστου, 75 χρόνια μετά την απελευθέρωση από τον Κόκκινο Στρατό, Ναζί με σημαίες του 3ου Ράιχ προσπάθησαν να εισβάλουν στο Ράιχσταγκ.  Η διαδήλωση είχε το γνωστό φασιστικό σύνθημα: «Storming Berlin» (Ο Χίτλερ έλεγε: «March on Berlin!»). O Klaus γράφει: «Είναι κρίμα! Πρόκειται για προσβολή! Αυτή είναι μια κοροϊδία των θυμάτων από τη Σοβιετική Ένωση! Αυτό είναι βρωμιά! Αυτό δεν ήταν διαδήλωση για το CoVid ή τις μάσκες !!Αυτό ήταν σαν να φτύνει το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και όλους τους άλλους αντάρτες στο πρόσωπο !!!».

Βερολίνο: απελευθέρωση του Ράιχσταγκ του 1945, το 2020 οι Ναζί προσπαθούν να εισβάλουν στο Ράιχσταγκ 

 

Ο Klaus μας ενημερώνει σχετικά με την στάση του προοδευτικού κινήματος στις παραπάνω διαδηλώσεις: 

 «Μετά τις διαδηλώσεις στη Στουτγάρδη και άλλες πόλεις, οι "αξιολογητές" έδειξαν ότι έχουν εκατομμύρια οπαδούς. Από πού προέρχεται αυτή η αξιολόγηση, δεν είναι ακόμη σαφές για εμάς μέχρι σήμερα. Δήλωσαν ότι εκπροσωπούν τον γερμανικό λαό και σχεδίαζαν την πρώτη τους μεγάλη διαδήλωση στο Βερολίνο (1η Αυγούστου 2020) ... Καθώς είναι ο λαός, είπαν: "Δεν αναγνωρίζουμε πλέον κανένα κόμμα! Δεν αναγνωρίζουμε δεξιά ή αριστερά"! (ο Γερμανός Αυτοκράτορας Βίλχελμ ΙΙ το είχε πει αυτό επίσης κατά τον Α’ Παγκόσμιο)... Όλοι θα έπρεπε, λένε, να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία τους.

Αλλά η γερμανική Αριστερά γνωρίζει τι είναι δεξιά και αριστερά, οι αριστεροί δεν πήραν ποτέ μέρος στις διαδηλώσεις τους! Δεν συμμετέχουν αναρχικοί, αυτόνομοι (της γερμανικής γραμμής "Autonomia Opraia") ή κομμουνιστικές ομάδες, οργανώσεις και κόμματα. Δεχόμαστε τα μέτρα υγιεινής, αλλά απορρίπτουμε κατασταλτικούς νόμους και επιθέσεις στην εργατική τάξη! Και: Ποτέ δεν κάνουμε διαδηλώσεις με Ναζί!».

Gavin Singer από το JA / AFD από το Βραδεμβούργο

 

Σχετικά με τις εικόνες των πολυπληθών συγκεντρώσεων, που αναπαρήχθησαν από τα ΜΜΕ και τα social media, αναφέρει:  

« Έπειτα πραγματοποίησαν τη διαδήλωσή τους την 1η Αυγούστου του 2020. Ένα μείγμα πολιτών της μεσαίας τάξης, αποκρυφιστών, χίπηδων, μελών σέχτων (π.χ. QAnon.), οπαδών της ομοιοπαθητικής, των ψεκασμών, χούλιγκανς, ναζί από κόμματα (AFD, NPD-3ος Δρόμος, Die Rechte), ακροδεξιοί ριζοσπάστες, Πολίτες του Ράιχ, Ναζί και φασίστες. Περίμεναν 1,4 - 8,4 εκατομμύρια (!) ανθρώπους. Ήταν πάνω από 20.000. Επειδή δεν αποδέχτηκαν τα γεγονότα, πλαστογράφησαν εικόνες και αριθμούς. Χρησιμοποίησαν παλιές φωτογραφίες από τη "LOVEPARADE" του Βερολίνου, από την Ελβετία και την Ιταλία.

«Δεν υπήρχαν εκατομμύρια. Μόνο 38.000. Και πάλι πλαστογραφούσαν εικόνες και αριθμούς. Όλες οι ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες, οργανώσεις και κόμματα κινητοποιήθηκαν για αυτή τη διαδήλωση στο Βερολίνο. Όχι όλοι μαζί, αλλά κοντά, την ίδια μέρα.  Το κίνημα "Reichsbürger" μπροστά από το Reichstag, ναζί μπροστά από τη Ρωσική Πρεσβεία, κάποιοι στην Πύλη του Βραδεμβούργου, άλλοι στη Νικητήρια Στήλη. Όλοι πολύ κοντά μεταξύ τους».

Ήταν προφανές ότι στις διαδηλώσεις υπήρχαν χιλιάδες Ναζί. Στη Γερμανία απαγορεύεται η σημαία με τη σβάστικα. Έτσι έφεραν τη μαύρη - λευκή - κόκκινη σημαία της γερμανικής αυτοκρατορίας. Αυτή χρησιμοποιήθηκε επίσης από το NSDAP. Επίσης, παρατηρήθηκαν πολλές σημαίες "QANON" και "MAGA". Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μεσσίας τους».

«Η επί του παρόντος πιο επιτυχημένη θεωρία συνωμοσίας στον δυτικό κόσμο, η QAnon, ντύνει πολλά κλασικά ναζιστικά ζητήματα σε ένα νέο, προ-αποκαλυπτικό ένδυμα: την πίστη σε μια παγκόσμια συνωμοσία, την ομοφοβία, το σεξισμό, τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την πίστη σε έναν πανίσχυρο ηγέτη που θα τους σώζει .Μην διαδηλώνετε μαζί με τους Ναζί! Τέλος!»

 

Ο Klaus μας περιγράφει εκτενώς το σκηνικό κατά την πρόσφατη διαδήλωση της 28ης Αυγούστου:

«Υπήρξαν μερικές μικρές αντιφασιστικές ενέργειες και διαμαρτυρίες. Ή αλλιώς, προστατεύσαμε τις περιφέρειές μας (Kreuzberg, Friedrichshain) και πραγματοποιήσαμε τις δικές μας διαδηλώσεις, π.χ. κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Δεν αφήνουμε τους Ναζί να καθορίζουν την ώρα και τον τόπο των συγκρούσεων!

Η πλειοψηφία των Πολιτών του Ράιχ επιχείρησε να εισβάλει στο Ράιχσταγκ. Χούλιγκαν και Ναζί εξεγέρθηκαν μπροστά στη ρωσική πρεσβεία, επειδή ο πρέσβης δεν ήθελε να τους δει. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οι Ναζί πραγματοποίησαν πορεία με τη σημαία του Ράιχ δίπλα στους χίπηδες με τη σημαία της ειρήνης. Τι κρίμα! Αυτή η σημαία είναι η σημαία των ιταλών αντιφασιστών σε διαδηλώσεις ειρήνης. 

Στη διαδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί Πολωνοί Καθολικοί από το εξωτερικό και πολλοί κάτοικοι βουνών από την Ελβετία.Στις σκηνές υπήρχε ένα μίγμα θεωρίας συνωμοσίας, αποκρυφιστών και ναζιστικών ομιλιών ... Κάποια πράγματα μας έκαναν να γελάσουμε, πολλά πράγματα μας έκαναν να κλάψουμε...

Τα αστέρια ήταν ο Robert Francis Kennedy τζούνιορ από τις ΗΠΑ (αντιεμβολιαστής, οπαδός του QAnon) και ένας ανορθολογιστής Γερμανός ποδοσφαιριστής.

Θα μπορούσατε να πείτε ότι ήταν η μεγαλύτερη ακροδεξιά διαδήλωση στη Γερμανία από το 1945».

Εκτός από τις σημαίες του γερμανικού Ράιχ, μπορούσατε επίσης να δείτε πανό και σημαίες των ΗΠΑ, για τον Τραμπ και τη αίρεση QAnnon. Οι ομιλητές επανειλημμένα ζήτησαν από τον Τραμπ να σώσει τους Γερμανούς πατριώτες και να απελευθερώσει τη Γερμανία». H  QAnon είναι μια αποκρυφιστική λατρεία, που ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ. Το κίνημα υποστηρίζει ανοιχτά τον Τράμπ, εμφανίζεται ως «μεσσίας» αντιμέτωπος με την «παγκόσμια ελίτ σατανιστών-παιδόφιλων, που υποτίθεται κυβερνούν τα πάντα, ελέγχουν το Χόλυγουντ, τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ κα.

 

«Οι διοργανωτές δεν έχουν αποστασιοποιηθεί από τους Ναζί μέχρι σήμερα. Οπότε λέμε: "Όποιος διαδηλώνει ή κάνει συμφωνίες με φασίστες είναι φασίστας!". Οι Covidiots δεν ήταν ευπρόσδεκτοι στο Βερολίνο. Μόνο λίγοι Βερολινέζοι συμμετείχαν στη διαδήλωση. Δεν υπήρχαν εκατομμύρια. Η "επανάσταση" τους απέτυχε...

Αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν αυτό. Λένε ότι η Querdenken 030(Βερολίνο) είναι αρκετά μεγάλη και τώρα κάνει τις δικές της διαδηλώσεις. Στην πρώτη διαδήλωση, ήρθαν 180 άτομα. Προς το παρόν, όλοι οι ψεκασμένοι επιχειρηματολογούν, επειδή ακόμα και τα ΜΜΕ έπρεπε να πει ότι ήταν μια διαδήλωση ναζιστών και σεκτών.

Τώρα προτιμούν να πάνε στα περίχωρα. Σχεδιάζουν μια διαδήλωση στο Μόναχο (όπου ξεκίνησε ο Χίτλερ) και στο Konstanz στη λίμνη Bodensee».

Η Querdenken711 και οι ακροδεξιοί δορυφόροι της.

O συνομιλητής μας έχει αναρτήσει εκτενή λίστα γνωστών Γερμανών νεοναζί που θεάθηκαν στις κινητοποιήσεις στον λογαριασμό του στο facebook. Tου ζητάμε να μας δώσει παραπάνω στοιχεία για τις δράσεις τους:

«Η Querdenken έχει τη βάση της στη Στουτγκάρδη (αριθμός τηλεφώνου της Στουτγάρδης: 711) και έχει πραγματοποιήσει μερικές μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στη μάσκα που είναι υποχρεωτική εκεί. Εν τω μεταξύ, έχουν κάποιους δορυφόρους (που ονομάζονται επίσης από αριθμούς τηλεφώνου) που έχουν πραγματοποιήσει μικρότερες διαδηλώσεις σε όλη τη Γερμανία.

 Είναι ένα μείγμα "ανήσυχων πολιτών της μεσαίας τάξης" με ακροδεξιούς εξτρεμιστές και φασίστες. Ο ηγέτης Michael Ballweg είναι δημοκρατικός στον έξω κόσμο. Αλλά δεν φοβάται να συνάψει συμμαχίες με ακροδεξιούς εξτρεμιστές, αρνητές του Ολοκαυτώματος, αντισημιτές και ναζί. Ο εκπρόσωπος Τύπου Stephan Bergmann το κάνει για αυτόν. Βρίσκεται κοντά στο ακροδεξιό "Reichsbürgern/ Πολίτες του Ράιχ". Προειδοποιεί π.χ. πριν από τη “μίξη των φυλών”. Αυτό σημαίνει ότι είναι ρατσιστής. Του αρέσει να αρνείται το αποτέλεσμα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου ή να προκαλεί με ακροδεξιούς εξτρεμιστικούς κώδικες στα μπλουζάκια του.

Δεν πρόκειται πλέον για μάσκες ή μέτρα υγιεινής. Θέλουν  να αναλάβουν  την κυβέρνηση και να εγκαθιδρύσουν μια νέα αυτοκρατορία ("Ράιχ")».

 Ο Stephan Bergmann είναι εκπρόσωπος Τύπου του «Querdenken 711», που διοργάνωσε την κινητοποίηση ενάντια στις μάσκες και τα μέτρα υγιεινής στο Βερολίνο! Είναι κοντά στο ακροδεξιό "Reichsbürger"! Είναι ρατσιστής! Προειδοποιεί ότι από "τη ανάμειξη των φυλών" (NSDAP: "Rassenschande") αναπαράγεται μια “ανοιχτόχρωμη καφέ φυλή στην Ευρώπη”! Το IQ του λευκού πληθυσμού υποτίθεται υποβαθμίζεται από τη μίξη! Η σελίδα του στο FB είναι γεμάτη ρατσισμό!»

 

«Ο COVID-19 είναι ιός, όχι μηχανή»

«Ο CoVid 19 είναι ιός! Όχι μηχανή, Όχι μικροτσίπ! Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί! Δεν είναι ρομπότ ή μηχανήματα. Τα μέρη της εξάπλωσης είναι διαφορετικά! Το κλίμα και η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι»,  εξηγεί ο Klaus σε όσους πέφτουν θύματα του ανορθολογισμού.

«Η πολιτική παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Ο Μπολσονάρο στη Βραζιλία δεν νοιάζεται αν όλοι στον Αμαζόνα πεθαίνουν από το CoVid 19. Τον Τράμπ δεν τον νοιάζει αν πεθαίνουν οι άνθρωποι χωρίς ασφάλιση, κυρίως φτωχοί, άνεργοι, άστεγοι και η μαύρη κοινότητα. Η Ελλάδα φαίνεται να περνάει καλύτερα από την κρίση, αλλά ο Μητσοτάκης και η ΝΔ χρησιμοποιούν το CoVid για να περιορίσουν μόνιμα τα πολιτικά δικαιώματα. Είναι σωστό να πάρετε πίσω τις πλατείες και τους δρόμους. Από τη μία πλευρά είναι σωστό να προστατευόμαστε με μάσκες και μέτρα υγιεινής. Από την άλλη πλευρά δεν θα δεχτούμε την εγκαθίδρυση νέων νόμων με τη δικαιολογία του CoVid.

Στη Γερμανία έχουμε νέες μαζικές λοιμώξεις κάθε μέρα. Π.χ. τις τελευταίες μέρες σε μεγάλα ταχυδρομεία, σε μεγάλα κρεοπωλεία, σχολεία, εκκλησίες. Εδώ το μερικό κλείδωμα θα διαρκέσει λίγο περισσότερο. Τα μέτρα υγιεινής είναι πολύ χρήσιμα σε αυτήν την περίπτωση.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η κρίση του Covid είναι διαφορετική σε διαφορετικές χώρες ή ήπειρους. Πρέπει να σκεφτούμε παγκόσμια και αλληλέγγυα. Το να σκεφτούμε, “αφού υπάρχουν λιγότερα κρούσματα στη χώρα μου, οπότε ο ιός δεν υπάρχει”, είναι παράλογο. Είναι σαν να λέτε: ‘’Το Λότο δεν υπάρχει, γιατί δεν έχω εκατομμυριούχο στον κύκλο των φίλων μου’’. Να σκεφτούμε: “Το CoVid δεν υπάρχει, γιατί στην Ελλάδα έχουμε λιγότερα θύματα, είναι σαν να λέμα ότι αν δεν υπάρχουν αρκετοί σεισμοί στην Ελλάδα, γιατί δεν έχουμε θύματα από σεισμούς στη Γερμανία.

Πρέπει να πάμε με ανοιχτά μάτια και μυαλά στην κρίση. Πρέπει να κάνουμε ότι χρειάζεται για να προστατεύσουμε εμάς και άλλους. Να είμαστε έξυπνοι, όχι πρόβατα. Μερικές φορές η αλληλεγγύη αξίζει περισσότερο από μια μάσκα. Αλλά τα μέτρα υγιεινής μπορούν να σώσουν την υγεία και τη ζωή σας επίσης. Με ενοχλεί όταν οι άνθρωποι σκέφτονται ασπρόμαυρα».

Αρνητές του COVID στην Βιέννη σχίζουν σε συγκέντρωσή τους την σημαία του ουράνιου τόξου, σε μια ξεκάθαρη πράξη ρατσισμού 

 

Από την άρνηση του CoVid στην απομάκρυνση από τις κοινωνικές απαιτήσεις, τις θεωρίες συνωμοσίας και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

O Κlaus εξηγεί πόσο επικίνδυνο είναι το παραπάνω κίνημα ανορθολογισμού:

«Εάν διαβάσετε της αφίσες  (συνήθως δεν γράφουν κείμενα, λειτουργούν με φράσεις), σελίδες FB και μηνύματα από τους αρνητές του CoVid, θα παρατηρήσετε αμέσως ότι αυτά τα άτομα δεν ενδιαφέρονταα ή δεν ενδιαφέρονται πλέον για κοινωνικά ζητήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν χάσει τη σχέση με την εργατική τάξη ή δεν είχαν ποτέ καμία σχέση. Δεν  θέτουν την επιδείνωση των μισθών και των συνθηκών εργασίας μας ως ζήτημα. Δεν μιλούν για τα υψηλότερα ενοίκια, εξώσεις στις γειτονιές ή το "Gentrifikation". Ούτε για τη μείωση των κοινωνικών παροχών ή την έλλειψη ασφάλισης υγείας. Ούτε μια λέξη για όλο και πιο φτωχά τρόφιμα σε όλο και υψηλότερες τιμές. Καμία λέξη για τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση, την καταστολή, τον κοινωνικό έλεγχο, την έλλειψη στέγης και τις εισβολή ναρκωτικών στις γειτονιές μας. Όλα αυτά δεν είναι πλέον θέμα τους.

Άνοιξαν την πόρτα στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Οι θέσεις τους είναι γεμάτες από κοινωνικό Δαρβινισμό προς τους ηλικιωμένους και τους αδύναμους. Σύμφωνα με την καπιταλιστική λογική, αρχίζουν να ξεχωρίζουν ποιος εξακολουθεί να έχει δικαίωμα στη ζωή ή όχι.

Η διεθνής αλληλεγγύη είναι μια ξένη λέξη για αυτούς. Εάν δεν ενδιαφέρονταν αρχικά για την κατάσταση στην Ιταλία ή την Ισπανία που τόσο κόντα, σήμερα βρίσκονται στο σημείο όπου εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι στη Βραζιλία, τις ΗΠΑ κ.λπ. είναι εντελώς εκτός θέματος. Aρνούvται ακόμη και αναφέρονται σε αυτούς, θεωρώντας τους fake news. Οι Mapuche, οι ντόπιοι στη Βραζιλία και οι άνθρωποι χωρίς κοινωνική ασφάλιση στις ΗΠΑ χαρακτηρίζονται ως ψεύτες ή υπανάπτυκτοι παράξενοι». 

Στην επίθεση συνελήφθη ο Αττίλα Χίλντμα, νεοναζί γνωστός ως «Avocado-Adolf» .

 

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν στραφεί από την πολιτική σκέψη, τη συζήτηση και τον προβληματισμό, σε απλά επεξηγηματικά μοντέλα. Είναι περισσότεροι υπήκοοι και πρόθυμοι πράκτορες του κράτους και του κεφαλαίου από ό, τι θα παραδέχονταν ποτέ. Ο ύστερος καπιταλισμός χρειάζεται εγωιστές και ατομιστές», συμπληρώνει ο Klaus.

Πριν από εκατό χρόνια η υγεία ήταν ακόμα κάτι για το οποίο αγωνίζονταν οι άνθρωποι. Σήμερα κάθε μέτρο υγιεινής δαιμονοποιείται ως περιορισμός του εγώ, και μάλιστα από ανθρώπους που στο παρελθόν αγνόησαν ή καλωσόρισαν κάθε αυστηρότερη νομοθεσία (τα κατασταλτικά μέτρα της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι π.χ. εντελώς ανεξάρτητα από το CoVid!).

Εάν δεν έχετε βιώσει τους δεσμούς στο παρελθόν, είστε ξαφνικά δεκτικοί σε απλές εξηγήσεις. Μεταξύ άλλων, αυτοί είναι ευαίσθητοι σε θεωρίες συνωμοσίας. Για παράδειγμα, μπορείτε απλώς να δείξετε με το δάχτυλό σας τους Illuminati αντί να ρωτήσετε γιατί έχουν περιοριστεί τα συστήματα υγείας. Για πολλούς, η πανδημία ήταν δυστυχώς ένα άνοιγμα πόρτας σε συνομωσιολογικούς κύκλους. Οι άνθρωποι που δεν ήταν ικανοποιημένοι με τα μέτρα περιορισμού έχουν αρχίσει να αναζητούν πληροφορίες σε αυτοανακηρυγμένα ‘εναλλακτικά MME’. Έτσι θα μπορούσαν να γλιστρήσουν όλο και περισσότερο σε αυτήν την κοσμοθεωρία. Ξαφνικά μοιράζονται πηγές θεωρητικών συνωμοσίας και φασιστών στο FB χωρίς να τους αμφισβητούν. Ξαφνικά οι ακροδεξιοί και οι Ναζί είναι ανεκτοί ως φίλοι στο FB ή ως συνεργάτες σε διαδηλώσεις, στο όνομα του κοινού (!) αγώνας ενάντια στη μεγάλη παγκόσμια συνωμοσία.

Καταλήγουν να αποδέχονται κάθε ανοησία που τους σερβίρεται. Η λεπτομερής εξέταση  δεν έρχεται πλέον στο μυαλό τους. Εδώ είναι που ανοίγει γρήγορα η επαφή με τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές (που σίγουρα προσπαθούν να τους χρησιμοποιήσουν). Δυστυχώς, ορισμένοι από εμάς το βιώνουμε επίσης με φίλους ή οικογένεια. Αλλά πρέπει να απαγκιστρωθούμε  από αυτούς τους ανθρώπους και να τους αντιμετωπίσουμε, γιατί στο τέλος είναι απλώς πρόθυμοι υπήκοοι δεξιών καθεστώτων.

Ας επικεντρωθούμε στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ώστε να είμαστε αλληλέγγυοι στους ηλικιωμένους και τους «αδύναμους» της καπιταλιστικής κοινωνίας. Ας καταπολεμήσουμε τις αιτίες και όχι τους ανεμόμυλους. Οι αιτίες βρίσκονται στο σύστημα και όχι στην ύπαρξη πανδημίας. Ο εχθρός είναι ο καπιταλισμός και τα όργανα καταστολής του για την ενίσχυση της οικονομίας τους.

Αυτό σημαίνει για εμάς στη Γερμανία και σε άλλες χώρε μια σαφή απόφαση: καμία συνεργασία με ψεκασμένους και ναζί! Όλες οι ομάδες, οι οργανώσεις και τα κόμματα των αναρχικών, των αυτόνομων (σε αντίθεση με ορισμένους στην Ελλάδα, βασιζόμαστε στη θεωρία της ιταλικής «Αυτονομίας Operaia») και οι κομμουνιστές είναι αντιφασίστες! Όχι με τον αγκυλωτό σταυρό!» 

Μετά την διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε λόγω των αποκαλύψεων του, ο Klaus ευχαρίστησε του υβριστές του για τις «νέες ελληνικές λέξεις» που του έμαθαν, ενώ επανέλαβε σκωπτικά πως εργάζεται ως νοσοκόμος και όχι ως «αμειβόμενος πράκτορα του Σόρος». 

Την ίδια περίοδο, το ρεύμα των ακροδεξιών δικαιωματιστών και αρνητών της επιστήμης φαίνεται να έχει αρχίσει να βρίσκει έδαφος και την χώρα μας, καλώντας στην πρώτη κινητοποίηση κατά της χρήσης μάσκας.

Από μεριάς μας, ευχαριστούμε ειλικρινά τον σύντροφο Klaus Hansen για τις πληροφορίες που μας παρείχε. 

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.