Άκυρες οι συμφωνίες με το Ισραήλ 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 12:26 Συντάκτης: ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Άκυρες οι συμφωνίες με το Ισραήλ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi δήλωσε ότι έφτασε η ώρα για τη διεθνή κοινότητα να δεσμευτεί σθεναρά και πρακτικά να συνεργαστεί προκειμένου να ενισχύσει τα απαραίτητα βήματα για την εξασφάλιση μιας δίκαιης λύσης σε αυτήν τη σύγκρουση, οδηγώντας στην αναγνώριση των συλλογικών και ατομικών εθνικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, πρωτίστως μεταξύ των οποίων είναι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση καθώς και την επίλυση του ζητήματος των προσφύγων, σύμφωνα με το ψήφισμα του 194 των Ηνωμένων Εθνών, και να εγκαθιδρυθεί το κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα προ του 1967 σύνορα σύμφωνα με την αρχή της λύσης των δύο κρατών, η οποία αποτελεί κλειδί για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και προϋπόθεση για την ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ. Διαφορετικά, οποιαδήποτε συμφωνία ομαλοποίησης που δεν λαμβάνει υπόψη τα παραπάνω όπως η λεγόμενη συμφωνία του Αβραάμ (ΗΑΕ, Ισραήλ, ΗΠΑ) και του Μπαχρέιν -Ισραήλ που θα υπογραφεί σήμερα τρίτη στο Λευκό Οίκο, είναι ανταμοιβή για το Ισραήλ που δεν εκδήλωσε ανοιχτά τι έκανε στην Παλαιστίνη παράνομα και επίμονα από την αρχή της κατοχής . Οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία είναι άκυρη και δεν προσφέρει τίποτα άλλο από έναν ελιγμό διογκώνοντας τεχνηέντως τα επιτεύγματα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ υπό το πρίσμα των προσεχών εκλογών. Σε πραγματικούς όρους, δεν θα είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι συναλλαγών των ηγετών με παλιά χρησιμοποιημένα υλικά και ρίχνοντας στάχτες στα μάτια, κάτι που δεν θα καταρρίψει τη βία της Ισραηλινής αποικιακής κατοχής.

Ο Πρωθυπουργός Κράτους της Παλαιστίνης, Mohammad Shtayyeh,  προέτρεψε τις Αραβικές χώρες να μποϊκοτάρουν την τελετή υπογραφής των συμφωνιών εξομάλυνσης ΗΑΕ-Ισραήλ και Μπαχρέιν-Ισραήλ, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στην Ουάσινγκτον.

Η Παλαιστινιακή ηγεσία απορρίπτει αυτο το βήμα από τα ΗΑΕ και το Βασιλείου του Μπαχρέιν και τους καλεί να το αποσύρει  αμέσως, καθώς ένα τέτοιο βήμα θα βλάψει σοβαρά τα αναφαίρετα εθνικά δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού και την κοινή Αραβική δράση,  και συγκεκριμένα την Aραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία

Ο υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων του Κράτους  της Παλαιστίνης, Riad Malki, αποφάσισε να ανακαλέσει αμέσως των Παλαιστινίων πρεσβευτών στα ΗΑΕ και στο Μπαχρέιν για διαβουλεύσεις διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία εξομάλυνσης.

Αναγνώστηκε 306 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.