21.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλοκάρουμε τον ιό – Ξεμπλοκάρουμε την Κούβα, Live διαδικτυακή εκδήλωση 28/11/2020 ώρα 19:00

 

 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος μαζί με άλλες συλλογικότητες, συνδιοργανώνει στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Καμπάνιας #UnblockCuba διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την Πανδημία, τη Διαχείρισή της από τους Κουβανούς γιατρούς & ειδικούς, τη μάχη που δίνουν -όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός συνόρων- και τις επιπτώσεις που έχει το Εμπάργκο στον Ιατρικό Τομέα.

 

Στην εκδήλωση θα είναι προσκεκλημένοι και Έλληνες γιατροί, οι οποίοι θα μιλήσουν για την ιατρική κατάσταση σε ένα γενικότερο παγκόσμιο πλαίσιο, καθώς και ειδικότερα στη χώρα μας. Θα γίνει προσπάθεια, να φανούν οι αντιθέσεις ανάμεσα στο υγειονομικό σύστημα της Ελλάδας, σε σχέση με τον ανθρωπιστικό και διεθνιστικό τρόπο προσέγγισης της πανδημίας από το κουβανικό μοντέλο.

 

Η Ελλάδα δεν έχει να αντιμετωπίσει κανενός είδους αποκλεισμό, και παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα και επαρκώς, ώστε να βοηθήσει τον κλάδο της Δημόσιας Υγείας στη μάχη που δίνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παίρνοντας εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μέχρι και σήμερα, δεν έχει εστιάσει στην πρόληψη, δεν έχει προσλάβει επαρκές ιατρικό προσωπικό, δεν έχει εξοπλίσει κατάλληλα τα δημόσια νοσοκομεία, και έχει αφήσει όλους τους πολίτες της αβοήθητους και απροστάτευτους.

 

Από την άλλη πλευρά, η Κούβα αντιμετωπίζει έναν εγκληματικό αποκλεισμό εδώ και περίπου 60 χρόνια, αλλά συνεχίζει να πολεμάει την πανδημία με αξιοπρέπεια και διεθνιστική αλληλεγγύη, κάνοντας χρήση όλου του ανθρώπινου ιατρικού δυναμικού που διαθέτει, στέλνοντας μάλιστα ιατρικές ταξιαρχίες να βοηθήσουν στη μάχη κατά του ιού σε πάρα πολλές χώρες ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και σε μία Ευρωπαϊκή χώρα, την Ιταλία!

 

Πώς, λοιπόν, μπορούν άλλες χώρες να μάθουν από το παράδειγμα της Κούβας και την ανθρωπιστική της δράση;

 

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

 

– Δρ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας (Καθηγητής Αιματολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Σορβόννης, Επικεφαλής Πανεπιστημιακής Κλινικής Τομέα Αιματολογίας – Αιμόστασης Νοσοκομείου Tenon – Παρίσι, Διευθυντής Ερευνητικής Ομάδας Καρκίνος & Θρόμβωση INSERM U938)

– Κώστας Μπουγιούκος (Επίκουρος Καθηγητής Βιοπληροφορικής στο Universite de Paris)

– Δρ. Πάνος Παπανικολάου (Νευροχειρουργός, Διευθυντής Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά, ΓΓ Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας)

– Δρ. Πουλίκος Πουλικάκος (Βιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής IcahnMount Sinai Νέα Υόρκη)

– Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης (Δημοσιογράφος, Διαχειριστής Ιστοσελίδας GuernicaEu, Συγγραφέας του βιβλίου “Covid-19: ο ιός των αντιθέσεων”)

Nino Pagliccia (Ακτιβιστής & Συγγραφέας, Ερευνητής Προγραμμάτων Συνεργασίας Καναδά-Κούβας για τη Διεθνή Υγεία Πανεπιστημίου British Columbia – Καναδάς. Συντάκτης βιβλίου “Cuba Solidarity in Canada – Five Decades of People-to-People Foreign Relations”)

Damayantis Pacheco (Μέλος Συνδέσμου Κουβανών Κατοίκων Ελλάδας & Μέλος Συνδέσμου Κουβανών Κατοίκων Ευρώπης)

– Βελισσάριος Κοσσυβάκης (Επικεφαλής Ελληνικής Επιτροπής Πρωτοβουλίας Νόμπελ Ειρήνης 2021 στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»)

 

* Στην εκδήλωση θα υπάρξουν παρεμβάσεις κι άλλων προσωπικοτήτων.

 

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, μέλος του ΠΣΧΜ.

 

** Η διαδικτυακή εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook και στο Youtube, καθώς θα υπάρξει αναμετάδοση και μέσω άλλων φιλικών σελίδων στο Facebook, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

https://www.facebook.com/josemarti.gr

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ