14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας χρόνος από την δολοφονία του Qasem Soleimani: Έξω οι ΗΠΑ από την Μ. Ανατολή!

Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός 

 Στις 3 Ιανουαρίου 2020, η ανθρωπότητα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την δολοφονία των Qasem Soleimani, διοικητή της δύναμης Δύναμης Quds του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), και Abu Mahdi al-Muhandis, υποδιοικητή της αντιτρομοκρατικής δύναμης Hashd al-Sha’abi του Ιρακ, από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Ο Soleimani υπήρξε ο αρχιτέκτονας της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους(ISIS) και ο άνθρωπος -κλειδί στην υποστήριξη της Παλαιστινιακής Αντίστασης, των Χούτι της Υεμένης και της πάλης της Συρίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Η δολοφονία τους, η οποία έγινε με προσωπική εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καταδικάστηκε από την ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές, συνοπτικές ή αυθαίρετες εκτελέσεις, ως τρομοκρατική ενέργεια. Και όμως οι δολοφόνοι που βρίσκονται στα στρατιωτικά και πολιτικά κλιμάκια των ΗΠΑ και τον ίδιο τον Λευκό Οίκο, παραμένουν ατιμώρητοι σχεδιάζοντας την κλιμάκωση της πολεμικής τους εκστρατείας.

Από την Ημέρα των Εκλογών, η κυβέρνηση Τραμπ έχει κλιμακώσει τις απειλές πολέμου κατά του Ιράν. Στις 27 Νοεμβρίου, το Ισραήλ δολοφόνησε τον Ιρανό επιστήμονα Mohsen Fakrizadeh Mahabadi, με την υποστήριξη των ΗΠΑ. Ακολούθησε η μετάβαση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Nimitz με ομάδα καταδρομικών πυραύλων και η κοινή πτήση των βομβαρδιστικών B-52 των ΗΠΑ με τα αμερικάνικης κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν και του Κατάρ στα ανοικτά των ακτών του Ιράν στον Περσικό Κόλπο. Μέχρι το τέλος του χρόνου, το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο Georgia συνοδευόμενο από δύο άλλα πολεμικά πλοία πέρασαν από το Στενό του Ορμούζ. Ο Αμερικάνος πρόεδρος κατηγόρησε το Ιράν για την πρόσφατη επίθεση πλησίον της αμερικάνικης πρεσβείας στο Ιράκ, προειδοποιώντας για αντίποινα σε περίπτωση θανάτου αξιωματούχων των ΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε πως οι ΗΠΑ είναι και επίσημα κατοχική δύναμη στο Ιράκ μετά την άρνηση τους να συμμορφωθούν στην απόφαση της ιρακινής βουλής για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων. Λίγες μέρες πριν την αλλαγή του έτους, η κυβέρνηση έδωσε χάρη στους δολοφόνους της μισθοφορικής εταιρείας Black Water για τα εγκλήματα τους στο Ιρακ. Στις 11 Δεκεμβρίου, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε πέντε αξιωματούχους της Υεμένης, δηλώνοντας την πρόθεση του να προσθέσει την κυβέρνηση Χούτι στον κατάλογο τρομοκρατών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αυτό πρόκειται να δυσχεράνει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια χώρα που κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη από το εμπάργκο και τους βομβαρδισμούς που έχουν εξαπολύσει οι πετρομοναρχίες του Κόλπου με την υποστήριξη του ευρωατλαντισμού.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στην εκστρατεία επαναχάραξης της Μ. Ανατολής από τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, με στόχο την κατάκτηση των αγορών και την εξόντωση όσων αμφισβητούν την μονοκρατορία του ευρωατλαντισμού. Η δεκαετία που ολοκληρώθηκε σημαδεύτηκε από την διάλυση της Λιβύης, την ιμπεριαλιστική επίθεση δια των μισθοφόρων τους στην Συρία, την συνεχιζόμενη γενοκτονία στην Υεμένη, την εγκαθίδρυση χουντικής κυβέρνησης στην Αίγυπτο και την όξυνση της σιωνιστικής γενοκτονίας στην Παλαιστίνη. Οι διαδοχικές αμερικανικές κυβερνήσεις προκάλεσαν τα παραπάνω εγκλήματα, ανεξαρτήτως του κόμματος που βρισκόταν στην διακυβέρνηση. Οι τελευταίοι τυχοδιωκτισμοί του Τραμπ στην Σαχάρα άνοιξαν άλλο ένα πολεμικό μέτωπο. Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στην Μ. Ανατολή είναι ένα αιματοβαμμένο μέρος ενός ευρύτερου πολεμικού παζλ που βάζει στόχαστρο ολοένα και περισσότερα κράτη, με ανυπολόγιστους κινδύνους για την ανθρωπότητα. Η πάλη των λαών απέναντι στις δολοφονικές εκστρατείες του ιμπεριαλισμού απέκτησε στην Μ. Ανατολή ένα ακόμα σύμβολο, πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Ως Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός(ΠΑΚΣ) εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην πάλη των λαών της Μ. Ανατολής ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τη ντροπή της υποστήριξης των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων, που οδηγούν στην μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο πολέμου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ-ΙΡΑΚ. ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΗΠΑ –IΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ