Όχι στον αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά της Κούβας, του Μπάμπη Μισαηλίδη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 16:37 Συντάκτης: Μπάμπης Μισαηλίδης
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Όχι στον αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά της Κούβας, του Μπάμπη Μισαηλίδη

Για τη συντακτική ομάδα του Διεθνούς Βήματος

Ο εκδοτικός οίκος Διεθνές Βήμα στέκεται στο πλευρό των χιλιάδων ανθρώπων στην Ευρώπη και στον κόσμο που απαιτούν τον τερματισμό του οικονομικού, εμπορικού, και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού (εμπάργκο) των ΗΠΑ κατά της Κούβας.

Εδώ και έξι δεκαετίες, κάθε κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον συντηρεί αυτόν τον οικονομικό πόλεμο. Η Ρεπουμπλικανική διακυβέρνηση του πρώην Προέδρου Τραμπ ενίσχυσε περαιτέρω τα μέτρα του αποκλεισμού κατά του λαού της Κούβας σε μια προσπάθεια να ξεμπερδέψει μια για πάντα με την επανάστασή του. Η τρέχουσα Δημοκρατική διακυβέρνηση Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι δεν σχεδιάζει καμία αλλαγή στις πολιτικές του προκατόχου της "για την ώρα".

Η Ευρωπαϊκή Ένωση –η οποία υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ευρωπαίων καπιταλιστών και πρωτίστως αυτών της Γερμανίας και της Γαλλίας– σεβάστηκε και εν πολλοίς συμβάλλει στην εφαρμογή των μέτρων του αποκλεισμού που επιβάλλει η Ουάσιγκτον, συμπράττοντας με αυτήν.

Το «έγκλημα» της Κούβας είναι ότι ο εργαζόμενος λαός της διεξήγαγε έναν επαναστατικό αγώνα που ανέτρεψε την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ δικτατορία του Μπατίστα και άνοιξε τον δρόμο προς τη σοσιαλιστική επανάσταση για την αμερικανική ήπειρο. Το «έγκλημα» της Κούβας είναι ότι οι εργαζόμενοι εκεί πήραν την εξουσία από τους καπιταλιστές που κυριαρχούσαν έως τότε, και αναδιοργάνωσαν την κοινωνία τους, έτσι ώστε οι πόροι της να τίθενται στην υπηρεσία των αναγκών της μεγάλης πλειοψηφίας, δηλαδή του εργαζόμενου λαού – προσφέροντας ταυτόχρονα ανιδιοτελή διεθνή βοήθεια ανά τον κόσμο. Το χρονικό της καταπολέμησης της πανδημίας του COVID -19 είναι ένα ακόμα παράδειγμα των κατακτήσεων αυτή της επανάστασης.

Μέσα από την Κουβανική Επανάσταση βλέπουμε πώς εκατομμύρια απλοί άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας, αλλάζοντας στην πορεία και οι ίδιοι. Η μεγαλύτερη απειλή που παρουσιάζει η επανάσταση αυτή για τους πλούσιους που κυβερνούν είναι η δύναμη του παραδείγματος της.

Στόχος του αποκλεισμού κατά της Κούβας δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ανατροπή της σοσιαλιστικής της επανάστασης και η επιστροφή στο σύστημα εκμετάλλευσης που κυριαρχεί σε άλλα μέρη της αμερικανικής ηπείρου και του κόσμου.

Ενθαρρύνουμε όλους τους φίλους του Διεθνούς Βήματος να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρίες ενάντια στο εμπάργκο των ΗΠΑ που οργανώνονται το επόμενο διάστημα σε όλη την Ευρώπη (#UnblockCuba). Ενθαρρύνουμε επίσης τους φίλους μας να υπογράψουν και να κυκλοφορήσουν το κείμενο κατά του εμπάργκο που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί» - Αλληλεγγύη στην Κούβα, το οποίο έχουν ήδη υπογράψει χιλιάδες άνθρωποι. Μπορείτε να υπογράψετε ακολουθώντας τον σύνδεσμο:  http://josemartigr.blogspot.com/2021/03/y-3000.html

 

Αναγνώστηκε 174 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.