Εκτύπωση Σελίδας

Το Ισραήλ βασανίζει Παλαιστίνιους κρατούμενους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 09:34 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το Ισραήλ βασανίζει Παλαιστίνιους κρατούμενους

 

Ανακοίνωση Παλαιστινιακής Πρεσβείας

 

Το Κράτος της Παλαιστίνης προειδοποιεί για τα αντίποινα και τα εγκλήματα του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών που βασίζονται σε βασανιστήρια, και καλεί για την άμεση επέμβαση της διεθνούς κοινότητας και των διεθνών οργανισμών για την εξασφάλιση της προστασίας τους.

Η απόφαση του Ισραήλ να επιβάλει πρόσθετες μορφές συλλογικής τιμωρίας στους 4600 Παλαιστίνιους που κρατά παράνομα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, καθώς και των οικογενειών τους, επιδεινώνει τις συνθήκες του παράνομου και απάνθρωπου εγκλεισμού τους. Πρόκειται για μια εξωφρενική και απαράδεκτη απαξίωση που είναι εντελώς ασυμβίβαστη με τις υποχρεώσεις του βάσει του διεθνούς δικαίου.

Η κλιμάκωση των εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων κρατουμένων έχει τις ρίζες της στα στρατιωτικά δικαστήρια που ασκούν πρακτικές διακρίσεις στο Ισραήλ, τα οποία αναγνωρίζονται ευρέως ότι αποτελούν τραύμα στις αρχές της δικαιοσύνης, καθώς δεν πληρούν κανένα πρότυπο δικαιοσύνης ή δίκης. Το στρατιωτικό δικαστικό σύστημα του Ισραήλ είναι παράνομο και απάνθρωπο εξ ορισμού και πρέπει να τερματιστεί.

Το κράτος της Παλαιστίνης καθιστά το Ισραήλ, την κατοχική δύναμη, απόλυτα υπεύθυνο για την υγεία και την ευημερία των Παλαιστινίων κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων των Ζακαρία Ζουμπέιντι, Μαχμούντ Αμπντουλάχ Αρντάχ, Μοχάμεντ Κασέμ Αρντάχ, Γιακούμπ Μαχμούντ Καντρί, Αϊχάμ Ναγιέφ Καματζί και Μουναντίλ Γιακούμπ Ινφαάτ.

Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν υποστεί εδώ και καιρό τις διαβόητες εγκληματικές ενέργειες του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των συστηματικών και εκτεταμένων βασανιστηρίων και άλλων μεθόδων σκληρής μεταχείρισης. Πρέπει να λάβουν την προστασία και τις εγγυήσεις που δικαιούνται.

Η διεθνής κοινότητα και οι διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει να διασφαλίσουν και να υποστηρίξουν το δικαίωμα στη ζωή των Παλαιστινίων κρατουμένων και τα υψηλότερα εφικτά πρότυπα ζωής. Το κράτος της Παλαιστίνης καλεί επίσης το ICRC και τα Υψηλά Συμβαλλόμενα Μέρη στη Συνθήκη της Γενεύης να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να προστατεύσουν τους Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Ο Παλαιστινιακός αγώνας χαρακτηρίζεται από την ανένδοτη επιμονή του λαού μας για ελευθερία. Χαιρετίζουμε τους κρατούμενους και το θάρρος τους, την αποφασιστικότητα και το πνεύμα αντίστασης και σταθερότητάς τους. Θα εργαστούμε ακούραστα για να διασφαλίσουμε την ελευθερία τους.

Αναγνώστηκε 486 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON