Η Τουρκία στην κρισιμότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2016 08:27 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Η σύλληψη δεκάδων βουλευτών του HDP ανάμεσά τους και των ηγετών του κόμματος Σελαχατίν Ντερμιτάζ και Φίγκεν Γιουκσεντάγ αποτελεί μια εξέλιξη εξαιρετικά επικίνδυνη για την Τουρκία και την περιοχή.

 

 

 

Λίγες μέρες πριν σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός του Ιράκ έλεγε: «Αν η Τουρκία επιχειρήσει εισβολή στα εδάφη του Ιράκ το αποτέλεσμα θα είναι ο διαμελισμός της Τουρκίας.»

 

Το σημείο μηδέν για τον Ερντογάν πλησιάζει.

 

Ή θα αποδεχθεί ταπεινωτικά τους σχεδιασμούς των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή και θα υποστεί τις συνέπειες στο εσωτερικό της χώρας του ή θα σύρει τον λαό της Τουρκίας σε μια σφαγή άνευ προηγουμένου.

 

Δεν αποκλείεται να αρχίσουν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας τις βομβιστικές επιθέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσουν τους Κούρδους και να μετατρέψουν την ένταση σε κλίμα εμφυλίου πολέμου σε ολόκληρη την Τουρκία.

 

Η σύλληψη των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) είναι ανοιχτή και άκρως επικίνδυνη πρόκληση και χρειάζεται να εκδηλωθεί η αλληλεγγύη όλων των λαών της περιοχής στον ηρωικό αγώνα του Κουρδικού λαού για το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση.

 

Η φράξια των οικονομικών συμφερόντων που στηρίζουν τον Ερντογάν απειλούν να μετατρέψουν την Τουρκία σε ολοκαύτωμα.

 

Η εργατική τάξη και ο λαός της Τουρκίας όχι μόνον δεν θα κερδίσουν τίποτα από μια τέτοια εφιαλτική εξέλιξη αλλά θα οδηγηθούν στο θρησκευτικό και εθνικιστικό μίσος και στην αλληλοεξόντωση.

 

Οι φασίστες και οι ανεγκέφαλοι στην Ελλάδα επιχαίρουν με τα βάσανα και τους κινδύνους του Τούρκικου λαού διότι αδυνατούν να καταλάβουν ότι μια τέτοια εφιαλτική εξέλιξη σε μια χώρα εκατομμυρίων κατοίκων με την οποία μας χωρίζουν μερικά μίλια δεν θα μας αφήσει ανεπηρέαστους.

 

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα στην Τουρκία, στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη θα πρέπει να συγκεντρώσει την δράση του στα αιτήματα:

 

Κάτω ο Ερντογάν.

 

Όχι εμφύλιος πόλεμος στην Τουρκία.

 

Ελεύθερο και ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

 

 

 

 

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 

 

 
 
 
 
Αναγνώστηκε 2197 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.