ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Οι καταγγελίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων και βιασμών ανηλίκων εναντίον του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δ. Λιγνάδη, έχουν λάβει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι εγκληματικές πράξεις που του αποδίδονται, θα μπορούσαν να ευνοηθούν μέσω των διαδοχικών θέσεων εξουσίας που κατείχε μέχρι τον προαποφασισμένο διορισμό του με την πρόφαση του “δημοσίου συμφέροντος” από τον πρώτο μήνα της σημερινής διακυβέρνησης. Οι υποτιθέμενα “προσωπικοί λόγοι” της παραίτησης Λιγνάδη και η επί σειρά ημερών υποβάθμιση των επώνυμων καταγγελιών σε “φήμες” από την μεριά της κυβέρνησης μέσω της αρμόδιας υπουργού, συνθέτει για μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης μια εικόνα συγκάλυψης. 

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, οι αυλές των μεθυσμένων από τα πλούτη αστών και των εκπροσώπων τους, να συγκεντρώνουν την δομική διαφθορά του συστήματος. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της “γκουρού” των πανταχού νεοφιλελεύθερων, Μάργκαρετ Θάτσερ. 

Σελίδα 1 από 6

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.