Εκδήλωση για τα 59 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 18:10 Συντάκτης:

Εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. Η Ζέλμις Μαρία Κορτίνα Ντομίνγκες, Πρέσβειρα της Δημοκρατίας Κούβας, θα μιλήσει για τα 59 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης, ενώ για τον εθνικό ήρωα της Κούβας, Χοσε Μαρτί, με αφορμή την επέτειο γέννησης του, θα μιλήσει ο Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες, Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κούβας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τις Μπριγάδες (διεθνείς αποστολές γνωριμίας αλληλεγγύης και εθελοντικής εργασίας στην Κούβα) με βάση τις εμπειρίες, φωτογραφίες και βίντεο δεκάδων συναγωνιστών που έχουν συμμετάσχει και θα παρευρίσκονται.

Η βραδιά θα κλείσει με κουβανική μουσική, τραγούδι και ρούμι.

Στο Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε διαβάζουμε:

«Η Κουβανική Επανάσταση, όλος ο κουβανικός λαός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον εγκληματικό αποκλεισμό (εμπάργκο), γενικευμένο οικονομικό και επικοινωνιακό πόλεμο, την παράνομη κατοχή από της ΗΠΑ κουβανικού εδάφους στη ναυτικής βάσης του Γουαντάναμο και διαρκείς υπονομευτικές ενέργειες.

Ενάντια σε όλα αυτά εξακολουθούν να δημιουργούν και να αγωνίζονται με αξιοπρέπεια, αποφασιστικότητα και συσπειρωμένοι στις μαζικές οργανώσεις τους και τους επαναστατικούς θεσμούς της λαϊκής εξουσίας.

Η γνωριμία και η αλληλεγγύη με τη σοσιαλιστική Κούβα είναι σήμερα πιο αναγκαίες και επίκαιρες από ποτέ».

 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα της ASCLAYE, Φαλήρου 47 - Κουκάκι (μετρό Συγγρού-Φιξ)

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.