«Πώς θα νικήσει η δική μας πλευρά του οδοφράγματος;», πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, Παρασκ. 25/1, ΕΔΟΘ, 19.30

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 08:07 Συντάκτης:

Η Αναμέτρηση Θεσσαλονίκης και το Κ-Σχέδιο ανοίγουν ξανά την κουβέντα. Μια συζήτηση για την δική μας πλευρά του οδοφράγματος. Για την οργάνωσή της και τους τρόπους που θα αναμετρηθεί με τον αντίπαλο.

 

Μέσα σε μια συγκυρία προεκλογική με εθνικιστικά συλλαλητήρια στον δρόμο και αλλαγές καρέκλας στην Βουλή, εμείς μπορούμε να αναπνεύσουμε μονάχα στο κόκκινο. Και μονάχα στον αγώνα.
Βασική μας κατεύθυνση είναι ο ενωτικός και ταυτόχρονα μαχητικός χαρακτήρας, τόσο στις αναγκαίες σήμερα πρωτοβουλίες σε επίπεδο κινήματος, όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, έτσι ώστε να σημάνει αντεπίθεση απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, στη φυλακή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στην ελληνική αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έχει αναδείξει κεντρικά κινηματικά μέτωπα πάλης στα οποία ωστόσο η παρουσία της αριστεράς και του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος ήταν κατακερματισμένη και σπασμωδική.

 

Μαζί μας ο Κώστας Γούσης, εργαζόμενος στο προσφυγικό, μέλος της Αναμέτρησης.

Και ο Θανάσης Σκαμνάκης μέλος του Κ-Σχεδίου.

 

Στοχεύουμε στην ανάδειξη των κινδύνων μα και των δυνατοτήτων της συγκυρίας και κυρίως στην ανάδειξη της μεγάλης εικόνας, του αντιπάλου και των αντιστάσεων/απαντήσεων που θεωρούμε ότι έχει ανάγκη η εποχή. Εκτιμούσαμε ότι μια τέτοια κίνηση στο σήμερα έχει δυναμική και είδαμε ότι οι ανησυχίες αυτές δεν είναι μόνο δικές μας.

 

Με συναίσθηση στο βαθμό που μας αναλογεί ότι είμαστε κομμάτι του προβλήματος αλλά με πείσμα ότι μπορούν να γίνουν οι αναγκαίες υπερβάσεις, βλέπουμε αυτήν την συζήτηση όχι ως την απάντηση στο πρόβλημα αλλά ως ένα βήμα παραπέρα για την συζήτηση που θα ανοίξει και πάλι το δρόμο των νικηφόρων αγώνων και της κομμουνιστικής προοπτικής.

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.