Εκτύπωση Σελίδας

Όχι στην Τουρκική εισβολή!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 15:18 Συντάκτης:

 

Η πολεμική μηχανή του Ερντογάν δολοφονεί ξανά!

Για τρίτη φορά η Τουρκία εισβάλει στρατιωτικά στο έδαφος της πολύπαθης Συρίας. Έχοντας κηρύξει πόλεμο στο κουρδικό κίνημα, την αριστερά και κάθε αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική και δημοκρατική φωνή στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο Ερντογάν και το AKP εκπροσωπώντας τις πιο φιλοπόλεμες μερίδες της Τουρκικής αστικής τάξης επιχειρούν να χαράξουν ξανά τα σύνορα στα ανατολικά τους. Η στάση αυτή αποτελεί συνέχεια της διαρκούς και με όλα τα μέσα ανάμειξης της Τουρκίας στα εσωτερικά της Συρίας. Από την υποστήριξη και εκπαίδευση στους τζιχαντιστές του ΙΣΙΣ και σύμμαχων ομάδων μέχρι τις δύο προηγούμενες στρατιωτικές εισβολές για την απομόνωση και κατάληψη του Αφρίν και του Ιντλίμπ, η Τουρκία αποτελεί κρίκο στα πολεμικά σχέδια αποσταθεροποίησης και διαμελισμού της Συρίας.

Το πράσινο φως και η στήριξη που δίνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην νέα στρατιωτική επιχείρηση δε μας εκπλήσσουν καθόλου. Ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός εδώ και 8 χρόνια κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την περιοχή. Οι ΗΠΑ αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στην ευρύτερη Μέση Ανατολή είτε όταν οξύνονται οι αντιπαραθέσεις τους με την Τουρκία είτε στην τωρινή συγκυρία που έχει επιτευχθεί μια συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ τους. Τα σχέδια του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, του Ισραήλ και των αντιδραστικών καθεστώτων του Κόλπου αξιοποίησαν το θρησκευτικό φονταμενταλισμό και οδήγησαν σε ανείπωτη καταστροφή στη Συρία. Σήμερα, μετά από 8 χρόνια πολέμου αποτυγχάνουν οι στόχοι των ΗΠΑ για τη «Μεγάλη Μέση Ανατολή». Πλέον διαπραγματεύονται με την Τουρκία τους συσχετισμούς δύναμης στη Συρία και στοχεύουν σε ευρύτερες συναινέσεις για να προχωρήσουν τα απειλητικά τους σχέδια ενάντια στο Ιράν. Είναι σοβαρότατες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, παλιάς και νέας, που επιδιώκουν όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ για την περιοχή.

Η επαναχάραξη των συνόρων περνάει από την εισβολή της Τουρκίας και το αιματοκύλισμα του κουρδικού λαού της Ροζάβα και όλων των λαών της Βόρειας Συρίας. Οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η εθνική και κοινωνική απελευθέρωση των λαών δε μπορεί να περάσει μέσα από συμμαχίες με τα γεράκια του ιμπεριαλισμού, όπως αυτή που είχε συνάψει από το 2015 η κουρδική ηγεσία. Όμως, παρά τις ευθύνες της τελευταίας, τις κρίσιμες αυτές ώρες που ο κουρδικός πληθυσμός βρίσκεται στο στόχαστρο της επίθεσης, η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη και αμέριστη. Να σταματήσουμε τώρα την αιματοχυσία, την καταστροφή και το ξεριζωμό των ανθρώπων που θα οδηγήσουν σε νέο κύμα προσφύγων, νέους πνιγμούς στο Αιγαίο, νέες άθλιες «συμφωνίες» και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είμαστε υπέρ της αυτοδιάθεσης του κουρδικού λαού, υπέρ των ίσων κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων και ενάντια στην εθνική τους καταπίεση.

Το μέλλον του λαού της Συρίας είναι εσωτερική του υπόθεση που μπορεί να επιλυθεί δημοκρατικά σε μια κυρίαρχη χώρα με ανεξαρτησία από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τις ξένες δυνάμεις και την παράταση του πολέμου. Η ήττα της Τουρκικής εισβολής είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

 

·       Κάτω τα χέρια από την Συρία! Να σταματήσει τώρα η τουρκική επέμβαση

·       Αλληλεγγύη στους λαούς της Συρίας

·       Καμία αλλαγή συνόρων στην περιοχή

·       Έξω οι ξένες δυνάμεις από την Συρία

 

 

Συμμετέχουμε στην πορεία διαμαρτυρίας και τη διεθνή μέρα δράσης. Σάββατο 12 Οκτωβρίου, 5.30, Προπύλαια

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON