Ενίσχυση και αναβάθμιση δομών κοινωνικής πρόνοιας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 19:40 Συντάκτης:

 

Το Σάββατο 12 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε πρώτη γενική συνέλευση των νέων εργαζομένων ηλικίας 22-29 ετών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στις εργασίες της συνέλευσης έλαβε μέρος η πλειοψηφία των εργαζομένων και από τις 4 Δομές του ΚΚΠΠ ΝΑ.

 

Όλοι οι ομιλητές-εκπρόσωποι των κομματικών και συνδικαλιστικών φορέων αλλά και οι υπογράφοντες των επιστολών δεσμεύτηκαν για την εντατικοποίηση των σχέσεων τους με τις δομές της Κοινωνικής Πρόνοιας της Ρόδου και την προώθηση του μηνύματος της αναγκαιότητας επίλυσης των αιτημάτων των εργαζομένων του ΚΚΠΠ ΝΑ στις κεντρικές επιτροπές των φορέων τους ώστε να προωθηθούν κοινοβουλευτικά και συνδικαλιστικά τα αιτήματα των εργαζομένων. Κυριότερα εκ των οποίων είναι :

 Να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις Πρόνοιας με σύγχρονες υποδομές σε τεχνολογικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

 Να αυξηθούν οι κρατικοί πόροι για την ανάπτυξη νέων αναγκαίων μονάδων υγείας- πρόνοιας και εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών, για την προσφορά υπηρεσιών πρόνοιας και κοινωνικών παρεμβάσεων στην Κοινότητα και στις ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες

 Να καλυφθούν με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι αυξημένες ανάγκες των δομών πρόνοιας και της υγείας, με εργαζόμενους σε οργανικές θέσεις

 Αναβάθμιση των Κοινωνικών Δομών με αύξηση των θέσεων για όλες τις ειδικότητες, ιδιαίτερα αυτών που σήμερα υπάρχουν ελλείψεις.

 Άμεσα να ανανεωθεί το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ (που λήγει το 2020) και να προχωρήσει η διαδικασία μονιμοποίησης του Επιστημονικού Προσωπικού από προγράμματα του ΟΑΕΔ προκειμένου να αποφευχθεί η υπο-στελέχωση των Μονάδων Πρόνοιας και η διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ Κοινωνικών Επιστημόνων και Περιθαλπόμενων.

 Την προώθηση συγκρότησης ενός νέου κλαδικού σωματείου, σχεδιασμένο και δομημένο πάνω στη διαλεκτική σχέση Εργαζομένων-Κοινωνίας.

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.