Όχι στις εξώσεις προσφύγων και μεταναστών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 00:13 Συντάκτης: Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

 

Το Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο στηρίζει τις κινητοποιήσεις μαζικών φορέων και πρωτοβουλιών ενάντια στις εξώσεις προσφύγων, το Σάββατο 20 Ιουνίου.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε εξώσεις προσφύγων, οι αιτήσεις των οποίων για χορήγηση ασύλου έχουν ήδη εγκριθεί. Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κλείνει τις 55 από τις συνολικά 93 δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας, πετώντας στον δρόμο τους πρόσφυγες και διακόπτοντας τη χορήγηση του μηδαμινού επιδόματος που λάμβαναν.

Η πανδημία ανέδειξε ακόμα περισσότερο τους κινδύνους από τον τρόπο αντιμετώπισης των προσφύγων. Κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνωστισμός και άθλιες συνθήκες διαβίωσης κόντρα στις υγειονομικές οδηγίες. Όσοι και όσες γλύτωσαν από τον πόλεμο, αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τα κλειστά σύνορα και την συνολική αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της.

Εχθρός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, εχθρός μας είναι ο φασισμός και ο ιμπεριαλισμός και το σύστημα που γεννά, πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά και εξαθλίωση. Όλοι στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Στις Σέρρες  στις 11 πμ  πορεία από τη δομή προσφύγων προς την πλατεία Κρονίου όπου θα γίνει συγκέντρωση.

Στην Πάτρα  στις 12 μεσ. στην πλατεία Γεωργίου.

Στην Αθήνα στην πλατεία Ομόνοιας στις 2 μμ

 

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.