ΔΕΘ 2020. Ενωτική ταξική απάντηση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 21:05 Συντάκτης: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΔΕΘ 2020.  Ενωτική ταξική απάντηση

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
 
Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συνθήκες πανδημίας και πολεμικών κινδύνων πρέπει να βρουν την αντίδραση και την απάντηση από το εργατικό και λαϊκό μαζικό κίνημα, τις αγωνιστικές και ταξικές δυνάμεις, την Αριστερά. 
 
Οι εφετινές κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ πρέπει να αποτελέσουν μια αφετηρία για να «πάνε τα πράγματα αλλιώς», μια εκκίνηση για τους αγώνες,  που αν και δεν έλειψαν τους προηγούμενους μήνες, βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες, πρέπει να κλιμακωθούν και να συντονιστούν για να επιβάλουν τις πολιτικές που είναι αναγκαίες για την λαϊκή επιβίωση.  Η ηγεσία της ΓΣΕΕ και γενικά ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός τα τελευταία χρόνια δεν εξυπηρετούν πλέον ούτε τα στοιχειώδη «για τα μάτια του κόσμου».  Μπροστά σε όλες αυτές τις συνθήκες χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η πολυδιάσπαση των αγωνιστικών δυνάμεων. Είναι διπλά αναγκαία η ταξική αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος, στο περιεχόμενο των αγώνων του και στην ενότητά του,  η συμπόρευση και η συναγωνιστική στάση όλων των δυνάμεων των αγώνων, του κινήματος, ανεξάρτητα από την αφετηρία και την πολιτική πρόταση του καθενός. 
 
Καλούμε σε συμμετοχή στις ταξικές αγωνιστικές συγκεντρώσεις και προσυγκεντρώσεις, καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τη νεολαία, στην Καμάρα, την Αγ. Σοφίας και το ΑΠΘ να ενωθούν και να  πορευθούν από κοινού ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, επιδρώντας δημιουργικά σε ευρύτερες αγωνιστικές δυνάμεις, στα συνδικάτα του ΠΑΜΕ και τις ομοσπονδίες. Με στόχο να προετοιμαστούμε για ένα γενικότερο σχέδιο, σε δύσκολες συνθήκες, που θα στοχεύει στο να οργανώσει αποτελεσματική αντίσταση και να επιβάλει τις αναγκαίες κατακτήσεις. 
 
Δεν θα πληρώσουμε και αυτή την Κρίση, καλούμε σε μαζική εργατική και  λαϊκή πάλη για το μέλλον που μας αξίζει   
 
 
 

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.