Ο Πομπέο είναι ανεπιθύμητος!, Δευτέρα 28/9, 6μμ, Πάρκο Ελευθερίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 00:22 Συντάκτης: Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Πομπέο είναι ανεπιθύμητος!, Δευτέρα 28/9, 6μμ, Πάρκο Ελευθερίας

 

 

Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός

Η επίσκεψη του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, Μάικ Πομπέο την Δευτέρα, είναι η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο επίσκεψη του στην Ελλάδα και η πρώτη Αμερικανού υπουργού εξωτερικών στην Θεσσαλονίκη.

Εκεί ο Πομπέο επιθυμεί να προωθήσει την αμερικανική ενεργειακή πολιτική, όπως ο πλωτός σταθμός φυσικού αερίου FSRU, ο αγωγός ΤΑP και ο Ελληνο-βουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου, με την χώρα μας να μετατρέπεται σε πεδίο του ενεργειακού πολέμου των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, που στόχο έχει την εξάρτηση της Ευρώπης από τους Αμερικάνικους αγωγούς. Στην συνέχεια, αναμένεται να μεταβεί στην Κρήτη στα πλαίσια της αναβάθμισης της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει ευκολίες στις βάσεις στη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη, μεταξύ άλλων με την χρήση εγκαταστάσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά παροχή ευκολιών σε πολιτικές εγκαταστάσεις του αμερικανικού κράτους. Όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα, η επικαιροποίηση αυτή είναι σημαντική για τις ΗΠΑ, αφού ανάμεσα στα άλλα ζητούν η ανανέωση της συμφωνίας να μην γίνεται ανά έτος, αλλά κάθε 3 ή και 5 χρόνια. Οι ΗΠΑ ζητούν ακόμα την επέκταση της προβλήτας Κ-14 στην Σούδα, ώστε να δέχεται περισσότερα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα.

 

Τα παραπάνω εντάσσονται σε ένα ευρύτερο αμερικανικό σχέδιο που θέλει την Ελλάδα ως κρίκο μιας αλυσίδας “μετωπικών κρατών” (front states) μαζί με την Πολωνία και το Ισραήλ, ώστε να διαμορφώνουν ένα “νοητό τόξο ανάσχεσης”. Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη έχουμε την τοποθέτηση των αμερικανικών drones στη Βάση της Λάρισας, τα οποία επιχειρούν από την Κριμαία μέχρι την Β. Αφρική, αμερικανικά ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο όπου βρίσκεται η αμερικάνικη Ταξιαρχίας Αεροπορικής Μάχης, ιπτάμενων τάνκερ και drones στην Λάρισα και η εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.

 

Η ελληνική άρχουσα τάξη προσπαθεί να παρουσιάσει την επίσκεψη Πομπέο και την όλο και πιο στενή πρόσδεση της στον ιμπεριαλιστικό παράδειγμα, ως «γεωπολιτική αναβάθμιση» της χώρας και οχύρωση της στα πλαίσια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Στην πραγματικότητα, με άλλοθι τα παραπάνω μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών πολέμων, με αναβάθμιση της στρατιώτης παρουσίας των ΗΠΑ σε ρόλο εν δυνάμει στρατού κατοχής. Ως Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός(Π.Α.Κ.Σ.) καταδικάζουμε τους παραπάνω σχεδιασμούς και δηλώνουμε πως καμία ασφάλεια δεν προμηνύει για τον λαό μας, η μετατροπή της χώρας σε πεδίο δράσης ξένων στρατών.

 

Για τον λόγο αυτό καλούμε σε συμμετοχή στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα στις 6,30 στο Πάρκο Ελευθερίας, με στόχο να εκφράσουμε την καταδίκη μας προς το πρόσωπο του γερακιού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

 

Όχι στην Ελληνο-Αμερικάνικη Αμυντική Συμφωνία
Ο Πομπέο είναι ανεπιθύμητος!
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου!

Αναγνώστηκε 454 φορές Τελευταία τροποποίηση Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 14:33

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.