Διαδικτυακή εκδήλωση Λέσχης Καλλιθέας Κορωνοϊός: Μέτρα «ακορντεόν», αγορά και εργαζόμενοι, Πέμπτη στις 9.00

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 09:48 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαδικτυακή εκδήλωση Λέσχης Καλλιθέας Κορωνοϊός: Μέτρα «ακορντεόν», αγορά και εργαζόμενοι, Πέμπτη στις 9.00

 

Στην χώρα μας από τον Νοέμβριο του 2020 βιώνουμε ένα από τα μεγαλύτερα σε χρονική διάρκεια «lock down» στην Ευρώπη.

Έχουν περάσει περίπου 5 μήνες με περιορισμό μετακινήσεων για τους πολίτες και εμπορικών δραστηριοτήτων για τα καταστήματα λιανεμπορίου και εστίασης. Το μοντέλο που επέλεξε η Ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, που χαρακτηρίστηκε ως μέθοδος ακορντεόν με διαδοχικά μέτρα αυστηρού εγκλεισμού όταν η πανδημία ήταν σε έξαρση και μέτρα χαλάρωσης στην περίοδο ύφεσης των κρουσμάτων, όπως διαπιστώνουμε δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Χιλιάδες νέα κρούσματα, δεκάδες νεκροί και το Ε.Σ.Υ. σε τεράστια πίεση με εκατοντάδες πολίτες στις Μ.Ε.Θ., είναι η καθημερινή εικόνα της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Αυτή την άσχημη υγειονομική κατάσταση δυστυχώς φαίνεται να ακολουθεί και η οικονομική κατάσταση αρκετών επιχειρήσεων λιανεμπορίου και εστίασης της χώρας, οι οποίες χωρίς δραστηριότητα μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εμφανίζουν μεγάλα χρέη, φέρνοντας ιδιοκτήτες και εργαζομένους σε απόγνωση.

 

Γι’ αυτό το θέμα στο Web Forum Live της Πέμπτης 15 Απριλίου στις 9 μ.μ. θα συζητήσουμε με τον Λεωνίδα Βατικιώτη (Οικονομολόγος Δημοσιογράφος), την Πένη Γαλάνη (Βιολόγος, υποψήφια Διδάκτορας στην Ιατρική του ΕΚΠΑ) και με εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης και του λιανεμπορίου.


 

Αναγνώστηκε 163 φορές Τελευταία τροποποίηση Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 21:51
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.