18.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας η θεούσα Κεραμέως


Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Φοιτητικού Συλλόγου 


Η Υπουργός Παιδείας Κεραμέως σε μια επιθετική κίνηση άνευ προηγουμένου ανακοίνωσε σήμερα πως ζητά εισαγγελική παρέμβαση για το Πολυτεχνείο Κρήτης αναπαράγοντας συκοφαντικούς ισχυρισμούς για το ίδρυμα και τους Φοιτητικούς Συλλόγους επιχειρώντας να επέμβει στις διαδικασίες τους! 

 

Όπως ο Φοιτητικός μας Σύλλογος έχει με πολλές αποφάσεις και ανακοινώσεις του καταγγείλει καθηγητές της Σχολής ΗΜΜΥ απείλησαν με πειθαρχικές διώξεις φοιτητές και συνδικαλιστές του φοιτητικού συλλόγου, ενώ ο Κοσμήτορας του ΗΜΜΥ έστειλε σχετικό email για «εξηγήσεις» σε φοιτητή με την κατηγορία της «αφισορύπανσης», αφού προηγουμένως καθηγητές κατέστρεψαν συνδικαλιστικό υλικό για ζητήματα της ακαδημαϊκής καθημερινότητας. Η απάντηση όλων των φοιτητικών συλλόγων του ΠΚ, ήταν άμεση και μαζική με εκατοντάδες φοιτητές στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε και προγραμμάτισε με τις διαδικασίες του ο Φοιτητικός μας Σύλλογος, στη Σύγκλητο στις 13/10 και την επόμενη ημέρα στο γραφείο του κοσμήτορα Καρυστινού διεκδικώντας την παύση κάθε πειθαρχικής δίωξης φοιτητών για την συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση. Έχοντας εκτεθεί ανεπανόρθωτα για τις αυταρχικές της κινήσεις, που βρίσκονταν εκτός κάθε πλαισίου δημοκρατικών εγγυήσεων για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των φοιτητών, η κοσμητεία του ΗΜΜΥ προχώρησε στην δημοσίευση μιας ανακοίνωσης η οποία βρίθει διαστρεβλώσεων και συκοφαντικών διατυπώσεων σε βάρος των κινητοποιήσεων του φοιτητικού συλλόγου και των αποφάσεων του.  

 

Δεν πέτυχαν βέβαια την τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος στο Πολυτεχνείο Κρήτης με τις κινήσεις αυτές, αφού οι φοιτητικοί σύλλογοι πέτυχαν μια σημαντική νίκη παγώνοντας κάθε σκέψη για πειθαρχικές διώξεις φοιτητών. Η αντιδραστική στάση της Κοσμητείας του ΗΜΜΥ εξέθεσε μάλιστα τόσο εξόφθαλμα το Ίδρυμα που η Πρυτανεία με ανακοίνωσή της, και απαντώντας στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων, εξέδωσε δημόσια ανακοίνωση λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις και δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι συνδικαλιστικές δράσεις μπορούν και πρέπει να αναπτύσσονται ελεύθερα χωρίς τον φόβο πειθαρχικών. Η Υπουργός, καταπατώντας κάθε έννοια αυτοδιοίκητου (την οποία οι ίδιοι επικαλούνται) του πανεπιστημίου και δημοκρατικών ελευθεριών επιτίθεται στους συλλόγους μας, προσπαθώντας να κατασκευάσει καινούργιες μεθοδεύσεις. Γι’ αυτό και μετά από αυτά και ενώ το κλίμα έχει αποσυμφορηθεί, η Υπουργός Παιδείας Κεραμέως επιλέγει να δημιουργήσει κλίμα έντασης. Οι συκοφαντίες περί δήθεν ομηρίας αποτελούν κατασκευασμένες αφηγήσεις που μόνο σκοπό έχουν να υλοποιηθούν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Τολμούν να παρουσιάζουν τις μαζικότατες κινητοποιήσεις και αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου ως «ομάδα ατόμων»! Τέτοιο είναι το μίσος τους για την συνδικαλιστική δράση της νεολαίας και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα. Θέλουν ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο, που θα επικρατεί σιγή νεκροταφείου που η κυβέρνηση θα μπορεί να προχωρήσει ανενόχλητη την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

 

Τέτοιου είδους σκευωρίες, άλλωστε, δεν είναι καθόλου άγνωστες για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους πρόθυμους συμμάχους της. Έχουν συνηθίσει στο στήσιμο ψεύτικων κατηγοριών σε βάρος φοιτητών και αγωνιστών/ αγωνιστριών με κατασκευασμένες και στημένες υποθέσεις με σκοπό την κατατρομοκράτηση των αγωνιζόμενων φοιτητών. Στο έργο τους αυτό συμβάλουν πρόθυμοι καθηγητές, όπως ο Κοσμήτορας του ΗΜΜΥ, που στρατεύονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναφέρει την εφαρμογή του απονομιμοποιημένου νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που έχει καταρρακώσει με τους αγώνες της προηγούμενης  περιόδου το φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα. Γι’ αυτό και επιτίθενται τους φοιτητικούς συλλόγους με συκοφαντίες, ώστε με τη συνεργασία των ΜΜΕ της κυβερνητικής αυλής να διαμορφώνεται η πλαστή εικόνα της «ανομίας», με στόχο να επαναφέρουν την πανεπιστημιακή αστυνομία.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Αν θέλουν να ψάξουν για εγκληματίες καμία δουλειά δεν έχουν στα πανεπιστήμια και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Οι σχολές μας, όπου είναι μηδενικά τα ποσοστά εγκληματικότητας με βάση ακόμη και τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, δεν είναι χώροι εγκληματιών, αλλά χώροι διεκδικήσεων καθώς και καθημερινού αγώνα των φοιτητών να σπουδάσουμε για ένα υποθηκευμένο μέλλον, υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες και χωρίς καμία στήριξη. Να ψάξουν για εγκληματίες στην δική τους ΕΛΑΣ που αυθαιρετεί, ξυλοκοπεί πολίτες, σπάει τζαμαρίες και καταστήματα σε κατασταλτικό παροξυσμό, ακόμη και δολοφονεί πολίτες όπως το Νίκο Σαμπάνη. Αυτήν την αστυνομία θέλουν να βάλουν να στα πανεπιστήμιά μας, με αυτές τις μεθοδεύσεις.

 

Αντιστεκόμαστε ενωμένα και μαζικά στην επίθεση της Κεραμέως απέναντι στους φοιτητικούς συλλόγους. Η Κεραμέως και όσοι τη στηρίζουν θέλει μια νεολαία σιωπηλή και φοβισμένη, ένα πανεπιστήμιο αντιδημοκρατικό, με καθηγητές-διώκτες των φοιτητών, με φοιτητοδικεία και το γκλοπ της αστυνομίας ως φίμωτρο. Με την ίδια λύσσα η Κεραμέως, άλλωστε, κήρυξε τον πόλεμο απέναντι στην ΟΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς, επιτιθέμενη στις μαζικότατες απεργίες των καθηγητών με ποσοστό συμμετοχής 95%, ενάντια στην αξιολόγηση και επιστρατεύοντας το δικαστικό μηχανισμό για να πάψουν οι αγωνιστικές αποφάσεις.

 

Αντί η Υπουργός και μικρή μερίδα προθύμων καθηγητών να συκοφαντούν τους φοιτητικούς συλλόγους με αφορμή μια αφίσα στο Πολυτεχνείο Κρήτης για να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους, καλό θα ήταν να εισακούσουν τις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που με την πρώτη κιόλας εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, 40.000 μαθητές έμειναν εκτός τριτοβάθμιας με τα όνειρα τους τσακισμένα, ενώ ανοιχτά είναι τα ενδεχόμενα για συγχωνεύσεις ή ακόμα και κλείσιμο τμημάτων και όταν το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι στα ιδρύματα με τα μεγαλύτερα πλήγματα από την ΕΒΕ, με χαρακτηριστική τη σχολή ΜΗΧΟΠ με μόλις 20 εισακτέους. Όταν μαθητές και φοιτητές πετιούνται κυριολεκτικά εκτός πανεπιστημίων, για να αποτελέσουν πελατεία για τα ιδιωτικά ΙΕΚ μετά από την απόφαση της Κυβέρνησης για την εξίσωση των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με εκείνων των κολεγίων. Στα Χανιά οι φοιτητές αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα πάγια προβλήματα της στέγασης, των υψηλών ενοικίων και προβλημάτων αξιοπρεπούς διαβίωσης στις εστίες του Πολυτεχνείου.  Ταυτόχρονα καμία έγνοια δεν υπάρχει από πλευράς Υπουργείου και διοικήσεων, για την πραγματική υγειονομική προστασία των φοιτητών, αφού χωρίς εξοπλισμό, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν τεστ κτλ. που από την πρώτη στιγμή οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούσαν, παρουσίασαν ως δήθεν υγειονομική προστασία την παρουσία security ή/και ελέγχου στις πύλες, δημιουργώντας ατελείωτες ουρές, προκειμένου να εμπεδωθεί ένα κλίμα ελεγχόμενης εισόδου στα πλαίσια του νόμου Κ-Χ. Την ίδια ώρα που το Πολυτεχνείο Κρήτης μετρά τα πρώτα του κρούσματα βλέπουμε την Κοσμητεία του ΗΜΜΥ και το υπουργείο Παιδείας να κόπτεται περισσότερο για την τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος που αντιστέκεται στην πολιτική της κυβέρνησης, αντί για την υγειονομική προστασία των φοιτητών του και του προσωπικού του. Παράλληλα είμαστε μάρτυρες ενός οργίου καταστολής στις κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και μιας ανεξέλεγκτης πλέον αστυνομικής αυθαιρεσίας, με αποκορύφωμα την δολοφονία άοπλου Ρομά στο Πέραμα. 

 

Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος είναι πρωτοπόρος στους αγώνες της νεολαίας για ένα καλύτερο παρόν  και μέλλον και ενάντια στον άθλιο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που τόσο λυσσαλέα προσπαθεί η κυβέρνηση και η Κεραμέως να εφαρμόσει με κάθε κατασκευασμένη ευκαιρία. Δεν πρόκειται να μας φοβίσουν.  

 

Καλούμε στο πλευρό μας κάθε εκπαιδευτικό και μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, κάθε μαζικό φορέα, κάθε δημοκρατικό πολίτη, όλους τους τοπικούς και συλλογικούς φορείς της πόλης να μην γίνουν μέρος αυτής της πρακτικής εκτροπής από τα δημοκρατικά κεκτημένα της πανεπιστημιακής κοινότητας! 

 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα συνεχίσουν μέσα από τα όργανα τους και τις διαδικασίες τους να αγωνίζονται για τα συμφέροντα τους! 

 

Καλούμε την Πρυτανεία και την διοίκηση του Ιδρύματος να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στις μεθοδεύσεις και τις επιθέσεις καταστολής της Κεραμέως, να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά κεκτημένα του πανεπιστημίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ