Η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης συγκροτήθηκε στην Λάρισα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 08:54 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης συγκροτήθηκε στην Λάρισα

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14/4/2022, σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο Μετροπόλ, η διεργασία συγκρότησης της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης και στην Λάρισα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί σύντροφοι και φίλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την ιδρυτική συνέλευση .
Από την μεγάλη προσέλευση φάνηκε ότι ο κόσμος του αγώνα αντιλαμβάνεται τις αγωνίες της Πρωτοβουλίας, έχει παρόμοιες ανησυχίες, ανάλογους προβληματισμούς και αναζητά συλλογικές πολιτικές απαντήσεις στις προκλήσεις της εποχής.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισηγήσεις από τους σ. Νταή Ανδρέα, Παπαδόπουλο Δημήτρη και τον σ. Στρατούλη Δημήτρη από το Κεντρικό Συντονιστικό της Πρωτοβουλίας. Οι ομιλητές τοποθετήθηκαν πάνω στις εξελίξεις, ιδιαίτερα στο ζήτημα του πολέμου και της οικονομικής κατάστασης της χώρας, καθώς και στους σκοπούς της πολιτικής πρωτοβουλίας διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς. Με το τέλος των εισηγήσεων το λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι σύντροφοι και άνοιξε μια μεγάλη βεντάλια ερωτημάτων και προβληματισμών για το μέλλον και την δράση της Αριστερής Πρωτοβουλίας.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν δημιουργική, με μάχιμο περιεχόμενο και παλμό, για τον πόλεμο, τα ζητήματα της πανδημίας, την ακρίβεια , το περιβάλλον και άλλες όψεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εντείνουν την επίθεση στα λαϊκά στρώματα.
Από την εκδήλωση αποφασίστηκε η εμβάθυνση του διαλόγου μας με νέες συνελεύσεις και η εμπλοκή της πρωτοβουλίας σε δράσεις. Για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι στόχοι, εκλέχτηκε συντονιστικό Λάρισας, καθώς και προσωρινό συντονιστικό της Θεσσαλίας για το συντονισμό των δράσεων και πρωτοβουλιών, την σύγκληση συνελεύσεων και εκδηλώσεων . Θεωρούμε ότι ήταν θετικός ο απολογισμός.


Καλούμε τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες, τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του διαλόγου και της δράσης μας να συνεισφέρουν σε αυτό το σκοπό και να δημιουργήσουν μορφές συγκρότησης της Πρωτοβουλίας στους τόπους εργασίας και κατοικίας.
Πιστεύουμε βαθιά, ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης αποτελεί ένα βήμα ελπίδας στον τόπο μας, μια ανάσα στα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει οι Κυβερνήσεις της χώρας.

Το Συντονιστικό της Αριστερής Πρωτοβουλίας Λάρισας

Αναγνώστηκε 329 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.