9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγκέντρωση στις 17:30 στο μνημείο δολοφονίας του στο Κερατσίνι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 12:15 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγκέντρωση στις 17:30 στο μνημείο δολοφονίας του στο Κερατσίνι

Νέοι - νέες κίνησης για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Το Σάββατο 17/9 γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα περιστατικού βίας και καταστολής στο κέντρο της Αθήνας. Η μαζική αντικατασταλτική κινητοποίηση φοιτητών και συλλογικοτήτων χτυπήθηκε απρόκλητα από τις αστυνομικές δυνάμεις, που επιδόθηκαν σε ένα κρεσέντο βίας, αλόγιστης χρήσης χημικών και αύρας με κίνδυνο, αν όχι στόχο, τη φυσική εξόντωση των διαδηλωτών, με κάποιους εξ αυτών να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Το χθεσινό περιστατικό, μία μόλις μέρα μετά την πρωτοφανή επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια συναυλίας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις επιλογές της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η μόνη υπεύθυνη για τα συνεχή όργια καταστολής, που οδηγούν σε παρατεταμένες θεσμικές εκτροπές. Είναι πλέον προφανές ότι για την προώθηση των αντιδραστικών της μεταρρυθμίσεων, δεν διστάζει να καταστείλει με τον πιο ωμό τρόπο κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα. Γνωρίζουν ότι το επόμενο διάστημα είναι πιθανές  οι έντονες εκδηλώσεις της λαϊκής δυσαρέσκειας εν μέσω ενεργειακής φτώχειας και κρίσης, και εντείνουν την καταστολή, την εποπτεία και τις παρακολουθήσεις. Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών χρειάζεται να αποτελέσει βασική πλευρά του λαϊκού κινήματος και ειδικά της νεολαίας. 

Η σημερινή μέρα, της συμπλήρωσης 9 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά, αποτελεί ορόσημο στον αγώνα ενάντια στην κρατική και παρακρατική καταστολή. Δύο χρόνια μετά, την ιστορική καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και μπροστά στην έναρξη του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ο αντιφασιστικός αγώνας υπεράσπισης των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, δεν σταμάτησε και δεν σταματά. Σήμερα γίνεται πιο αναγκαίος από ποτέ. Όλοι και όλες σήμερα στη συγκέντρωση στις 17:30 στο μνημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

 

 

Αναγνώστηκε 227 φορές
Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.