Ανακοίνωση πολιτικών οργανώσεων Να αθωωθούν όλοι οι αναίτια συλληφθέντες της διαδήλωσης της 28/7

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 13:41 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 ψήφος)
Ανακοίνωση πολιτικών οργανώσεων Να αθωωθούν όλοι οι αναίτια συλληφθέντες της διαδήλωσης της 28/7

Όλοι και όλες στα Δικαστήρια της Ευελπίδων Δευτέρα 17/10 10.30.

 

Τη Δευτέρα 17/10 δικάζονται οι 4 συλληφθέντες της διαδήλωσης της 28/7 στην Αθήνα για το κλίμα και τις καταστροφικές πυργκαγιές και σε ένδειξη αλληλεγγύης στο δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη, μετά από αναβολή που δόθηκε για να προσαχθούν στο Δικαστήριο οι αστυνομικοί που κατέθεσαν το εξωφρενικό κατηγορητήριο αλλά δεν εμφανίστηκαν στο ακροατήριο να το υποστηρίξουν.

Πρόκειται για μια ακόμη σκευωρία που στήθηκε στην ασφάλεια σε βάρος αγωνιστών και διαδηλωτών με εξωφρενικές, ανυπόστατες κατηγορίες:  απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κ.ά. Μεταξύ αυτών, είναι ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη Σωτήρη Λαπιέρη, ο οποίος αφού ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ, συνελήφθη αναίτια μόνο και μόνο επειδή διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς για την ακραία βία σε βάρος διαδηλωτών μετά τη διάλυση της πορείας με αύρα, χημικά, κρότου λάμψης και δολοφονικές επιθέσεις. Η αστυνομία δεν δίστασε να συλλάβει διαδηλωτή χωρίς κανένα λόγο και εκδικητικά επειδή κατέγραφε τη σύλληψη του Σ. Λαπιέρη ή άλλον επειδή απλά περνούσε από δρόμο κοντά στη διαδήλωση. Αλλά και προέβη στο βασανισμό του Κώστα Ν. τον οποίο, αφού συνέλαβε αναίτια στο σωρό, δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν ενώ ήταν υπό κράτηση, δέσμιος με χειροπέδες.

Πρόκειται για ακόμα μία προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, κατασκευάζοντας διώξεις και στήνοντας κατηγορητήρια, ακόμα και όταν υπάρχει και καταγράφεται σε σειρά από βίντεο το αναίτιο τω συλλήψεων και η απρόκλητη βία κατά των διαδηλωτών με την αστυνομία να επιτίθεται με χημικά, κρότου λάμψης, ξυλοδαρμούς, και κάνοντας χρήση της αύρας στους διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και σε δικηγόρους και φωτορεπόρτερ.

Είναι εμφανές ότι απέναντι στην κοινωνική δυσαρέσκεια η κυβέρνηση συνεχίζει να επιλέγει την καταστολή και τον αυταρχισμό προκειμένου να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική της. Θέλουν να καταστείλουν προκαταβολικά τους αγώνες ενόψει του δύσκολου χειμώνα όπου ο λαός καλείται να πληρώσει ακριβά την αντιλαϊκή πολιτική τους, τα δώρα στους κολοσσούς ενέργειας, τον πόλεμο. Επιδιώκουν με πρακτικές κατατρομοκράτησης, με την απαγόρευση διαδηλώσεων, την καταστολή στη νεολαία και την πανεπιστημιακή αστυνομία, να βάλουν στο γύψο τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Το λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του και την αλληλεγγύη θα βάλει φραγμό στην πολιτική της καταστολής, της κρατικής βίας και της φτώχειας. Οι σκευωρίες σε βάρος των αγωνιστών και αγωνιστριών θα καταρρεύσουν.

-          Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Σωτήρη Λαπιέρη και όλων των συλληφθέντων.

 

-          Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, στη δίκη των συλληφθέντων, την Δευτέρα, 17η Οκτωβρίου 2022, 10.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων

 

Αναγνώστηκε 249 φορές Τελευταία τροποποίηση Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 14:18
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.