Λέμε όχι στον αποκλεισμό λαών και χωρών από το δικαίωμα στη ζωή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 09:32 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λέμε όχι στον αποκλεισμό λαών και χωρών από το δικαίωμα στη ζωή

 

Οι μονομερείς, παράνομες, εκτός διεθνούς δικαίου κυρώσεις που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της σε πάνω από 30 χώρες μέλη του ΟΗΕ, αποκτούν τον χαρακτήρα μη συμβατικών πολέμων εναντίων λαών και χωρών. Προκαλούν σε ορισμένες περιπτώσεις πολιτικές μεθοδευμένης γενοκτονίας.

 

Στην περίπτωση ορισμένων χωρών οι απάνθρωπες και παράνομες μονομερείς κυρώσεις διανύουν σχεδόν 60 χρόνια όπως στην περίπτωση της Κούβας . Στην Μπολιβαριανή δημοκρατία της Βενεζουέλας (όπως και στην περίπτωση της Κούβας) οι κυρώσεις δεν περιλαμβάνουν μόνο πτυχές που σχετίζονται με ανταλλακτικά, μηχανήματα, νέες τεχνολογίες, ενέργεια αλλά περιλαμβάνουν φάρμακα, εμβόλια, ιατρικό εξοπλισμό ανάμεσα σε πλειάδα άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Η Παλαιστίνη από μόνη είναι μια ξεχωριστή περίπτωση αφού δεν πρόκειται για εγκληματικές κυρώσεις σε βάρος της, αλλά για ξεριζωμό και διωγμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τη πατρογονική τους γη, κατά παραβίαση δεκάδων ψηφισμάτων της Γ.Σ. του ΟΗΕ.

 

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Με τους αγώνες των Λαών ενάντια στις απάνθρωπες κυρώσεις και τον Ιμπεριαλισμό»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. στη Νομική Σχολή Αθήνας (αμφιθέατρο Σαριπόλων).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Άραμις Φουέντες Ερνάντεζ, Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβαςστην Ελλάδα

Φρέντυ Φερνάντες Τόρες, Επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλαςστην Ελλάδα

Μαρουάν Εμιλ Τουμπασι, Πρώην Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνηςστην Ελλάδα

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Κώστας Ήσυχος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Χιλιανός καλλιτέχνης Αλεχάντρο Ντίαζ Κορβαλάν.

Αναγνώστηκε 263 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.