Ήττα του αμερικανονατοϊκού άξονα!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 10:14 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ήττα του αμερικανονατοϊκού άξονα!

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ με τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας

Ομιλητές:
Kim Yeonwoo Εκτελεστική Επιτροπή Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας, People’s Democracy Party – Ν. Κορέα
Sashe Yanchev, Levica – Βόρεια Μακεδονία
Γιώργος Κορκόβελος CPGB-ML-Επαν. Ενοπ. – Ην. Βασίλειο
Στεφάν Πετρόφ, Κίνημα 23 Σεπτέμβρη – Βουλγαρία


Διοργάνωση:
Επαναστατική Ενοποίηση
Πλατφόρμα Ανεξαρτησίας
Σύλλογος Γιάννης Κορδάτος
Αντι-ΝΑΤΟ Δράση

 

Ακολουθεί το κάλεσμα των διοργανωτών της εκδήλωσης:

 

Στις 24.2.2022 η Ρωσία αποφάσισε να αντισταθεί στη σφαγή του λαού της από τους ναζί του Κιέβου. Απάντησε στην υπαρξιακή απειλή που αλαζονικά κλιμακώνει εναντίον της ο αμερικανοΝΑΤΟϊκός άξονας εδώ και τρεις δεκαετίες.

Από τότε έχει εμπλακεί σε μια δύσκολη και άνιση μάχη απέναντι σε όλες μαζί τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης και τους υποτακτικούς της, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα του Μητσοτάκη, του ΣΥΡΙΖΑ και των ποικιλώνυμων «αριστερών» ισαποστάκηδων .Ο ελληνικός λαός παρ’ όλο που η πλειοψηφική του θέση δεν έχει κεντρική πολιτική έκφραση, παρά την αδιάκοπη φιλοΝΑΤΟική προπαγάνδα εφοπλιστικών και κυβερνητικών ΜΜΕ, είναι αντίθετος στον πόλεμο του ΝΑΤΟ για τη συντριβή της Ρωσίας. Το ίδιο συμβαίνει και στις περισσότερες βαλκανικές χώρες. Εκεί οι φιλοδυτικές ελιτ αντιμετωπίζουν ακόμη πιο μεγάλη λαϊκή αντίθεση. Ο μη δυτικός κόσμος, ακόμη και «σύμμαχοι» των ΗΠΑ, το 80% του πλανήτη, παρά τους εκβιασμούς, στηρίζουν την οικονομία της Ρωσίας και εργάζονται για τη δημιουργία των δικτύων που θα συρρικνώσουν το δυτικό έλεγχο στην παγκόσμια οικονομία.

 

Την άνοιξη του 2022, με πρωτοβουλία του «Κόμματος Λαϊκής Δημοκρατίας» της Νότιας Κορέας συγκροτήθηκε η « Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα-- WAP» με στόχο να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο μέτωπο όλων των πολιτικών κινήσεων και κομμάτων που αντιτίθενται στους πολέμους της Δύσης, που στέκονται στο πλευρό της αντίστασης στον ιμπεριαλισμό, που δεν εξισωνουν τους ιμπεριαλιστές με τα θύματά τους. Τον Οκτώβρη έκανε το Ιδρυτικό της Συνέδριο στο Παρίσι και ετοιμάζονται ανάλογα σε όλες τις ηπείρους μέσα στο 2023.

 

Στις 27.1.2023 6μμ στην ΕΣΗΕΑ η WAP, καλεσμένη από ελληνικές οργανώσεις που παλεύουν για την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα παρουσιάσει την ιδρυτική της διακήρυξη και θα συζητήσει με εκπροσώπους των ΜΜΕ . Θα μιλήσει ο σύντροφος Γ. Κορκόβελος του CPGB-ML από το Ην. Βασίλειο, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών φορέων της Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας για τους δικούς τους αγώνες για την απελευθέρωση των χωρών τους από τους θεσμούς των δυτικών ιμπεριαλιστών.

 

Αναγνώστηκε 671 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.