ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 

Σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων

• Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων με το ν. Κατρούγκαλου θα σήμαινε σφαγή των συντάξεών μας. Ουδέποτε είχαμε πιστέψει στα ψέματα των Κατρούγκαλου και Αχτσιόγλου- Υπουργών κοινωνικής ασφάλισης της κυβέρνησης Σύριζα- ότι με τον επανυπολογισμό δε θα μειωθούν οι συντάξεις μας, αλλά ότι κάποιοι θα πάρουν και αυξήσεις!

• Είχαμε επίσης προειδοποιήσει ότι, με την ενσωμάτωση του επιδόματος εξομάλυνσης και των οικογενειακών επιδομάτων στην προσωπική διαφορά, αυτή θα υπερέβαινε το 20%.

• Από τη δημοσιοποίηση (3 Οκτώβρη) του επανυπολογισμού από το Υπουργείο εργασίας προκύπτει ότι η προσωπική διαφορά κυμαίνεται από 20% έως 30% επί των ήδη κομμένων αποδοχών μας. Η προσωπική διαφορά δεν αποτελεί σύνταξη, επομένως μπορεί, όποτε θελήσει, η εκάστοτε κυβέρνηση να την εξαφανίσει και, σύμφωνα με το ν. της κυβέρνησης Σύριζα που ισχύει ακόμη (Νόμος 4583/2018 – ΦΕΚ Τεύχος Α 212/18.12.2018), μετά το ξεπάγωμα των συντάξεων από 1.1.2023, «θα συμψηφίζεται μέχρι την πλήρη εξάλειψή της, συμψηφιζόμενη με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων». Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι να «αποδημήσουμε εις Κύριον», οι πενιχρές συντάξεις μας στην καλύτερη περίπτωση θα μείνουν παγωμένες και στη χειρότερη, αν γίνει περικοπή της προσωπικής διαφοράς, θα μετατραπούν σε ένα φιλοδώρημα.

• Εμείς ποτέ δεν αποδεχθήκαμε τις μνημονιακές κρατήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση των δώρων και τις μειώσεις στο ΕΦΑΠΑΞ από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά- Βενιζέλου, Τσίπρα- Καμένου. Ούτε την εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου στους νέους συνταξιούχους. Ούτε αποδεχόμαστε τον επανυπολογισμό των συντάξεών μας και την προσωπική διαφορά. Ούτε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, για να γίνει βορά από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Ούτε τους ατομικούς κουμπαράδες και το βάρβαρο ανταποδοτικό σύστημα στην κοινωνική ασφάλιση.

• Η κοινωνική ασφάλιση ή θα στηρίζεται στο αναδιανεμητικό σύστημα με την εγγύηση του κράτους ή θα την εξαφανίσουν.

Καλούμε την κυβέρνηση:

1. Να καταργήσει το ν. Κατρούγκαλου, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά και να επιστρέψει τις επί πλέον περικοπές -αναδρομικά από 13.5.2016- στους νέους συνταξιούχους

2. Να καταργήσει άμεσα τον επανυπολογισμό και την προσωπική διαφορά η οποία επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια μας

3. Να επιστρέψει όλα τα κλεμμένα

4. Να καταβάλει άμεσα τα αναδρομικά

Απαιτούμε και δεν επαιτούμε

Διεκδικούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και με υπερηφάνεια τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μας.

Υπενθυμίζουμε προς πάσαν κατεύθυνση ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δοκίμασαν την οργή των συνταξιούχων και αισθάνθηκαν τη δύναμη του συνταξιουχικού κινήματος. Και όχι μόνο στην κάλπη.

 

Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 11:22 Συντάκτης:

 

 

Μαθήματα Δημοκρατίας επιχείρησε να κάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πανεργατική απεργία στις 2/10. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε λόγο για «επιλογές λίγων που ταλαιπωρούν τους πολλούς», ενώ χαρακτήρισε επαγγελματίες συνδικαλιστές και δίχως σχέση με τον κόσμο της εργασίας όσους επιλέγουν τον δρόμο της απεργίας, το οποίο και συνιστά κατά τα λεγόμενά του πρακτική περασμένων δεκαετιών.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019 10:31 Συντάκτης:

 

Να λοιπόν που η εργατική τάξη από την άλλη μεριά του Ατλαντικού φαίνεται πως αρνείται να πάει στον …παράδεισο. Η απεργία των εργαζομένων στην General Motors που ξεκίνησε στα μέσα Σεπτέμβρη και συμμετέχουν σε αυτή οι εργαζόμενοι και στα 31 εργοστάσια της, αλλά και άλλων 21 εταιρειών στις ΗΠΑ, από το Μίσιγκαν και το Οχάιο μέχρι το Κάνσας το Κεντάκι και τον Καναδά που συμμετέχουν στον όμιλο είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργία που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 08:41 Συντάκτης:

 

 Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου Γερμανοί εργαζόμενοι, συνδικαλιστές μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Έλληνες, επισκεφτήκαν την πόλη μας στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της ανταλλαγής απόψεων για τα προβλήματα των εργαζομένων των δυο χωρών. Είχε προηγηθεί επίσκεψη τους πριν ένα χρόνο στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βύρωνα, όπου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και εκπρόσωπος του σωματείου είχε πρόσφατα συναντηθεί μαζί τους στο Βερολίνο και επισκεφτήκαν τα αμαξοστάσια καθαριότητας των Δήμων Βερολίνου και Αμβούργου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 07:51 Συντάκτης:

 

 

ΟΙ “ΣΩΤΗΡΕΣ” ΤΗΣ ΔΕΗ, ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΙ (κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ), ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Φ.Α. ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ!!!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 10:39 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 20

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.