ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα, με θύμα συμβασιούχο εργάτρια καθαριότητας στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, μητέρα δυο ανήλικων παιδιών. Το ατύχημα συνέβη την Τετάρτη 1η Αυγούστου το πρωί, στη διάρκεια περισυλλογής απορριμμάτων στην περιοχή του Αμύντα, στον Υμηττό.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 08:01 Συντάκτης:

 

 

 

 

Το Σάββατο 21 Ιουλίου, ο συνάδελφος τεχνικός Α.Δ εργαζόμενος μόνος του στο Περιστέρι Αττικής, καθώς δούλευε πάνω στην σκάλα, έσπασε η καινούργια σκάλα που προμήθευσαν πρόσφατα τους τεχνικούς και έπεσε και κτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 14:22 Συντάκτης:

 

Η υπουργός Εργασίας σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ) επανέρχονται μετά την λήξη των μνημονίων. Θα αναμένουμε να δούμε λοιπόν τι είδους συλλογικές συμβάσεις θα επανέλθουν, όμως δεν μπορεί παρά να είμαστε κάτι παραπάνω από επιφυλακτικοί και καχύποπτοι γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ισχυρή αντίθεση των «κοινωνικών εταίρων» (ΣΕΒ) θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα αφού ακόμα οι «θεσμοί» δεν έχουν πει τον τελευταίο λόγο. Κεντρικό ζήτημα για τον ΣΕΒ είναι η μη διατάραξη της «ισορροπίας» που έχει επέλθει στην αγορά εργασίας στην περίοδο της κρίσης. Θεωρεί απαράβατο όρο τη διατήρηση ολόκληρου του αντεργατικού θεσμικού πλαισίου που διαμόρφωσε η πολιτική διαχείρισης της κρίσης για την έξοδο απ' αυτήν σε όφελος του κεφαλαίου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 07:56 Συντάκτης:

 

Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς…
και ενίοτε στοιχηματίζουν εναντίον σου, στοιχηματίζουν ότι δεν θα αντέξεις…

Κι όμως αντέξαμε και αντέχουμε ακόμη!

Αγωνιστήκαμε μέσα από το σωματείο μας με κάθε μέσο και τρόπο, συνδικαλιστικό και νομικό, να σταματήσουμε την εξαθλίωση που επέβαλλε μονομερώς η διοίκηση της χημικής βιομηχανίας Σκοτ.

Και ήρθε η ώρα να μιλήσει η δικαιοσύνη και μίλησε και είπε αυτό ακριβώς που φωνάζαμε σε όλους τους αγώνες μας: Άκυρη η εκ περιτροπής εργασία για τους εργαζομένους της Σκοτ!!!

Δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσουμε τη δικηγόρο μας την κυρία Χρυσάνθη Υφαντή που δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για εμάς και μαζί με εμάς!

Δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσουμε την ομοσπονδία μας που μας στήριξε και μας στηρίζει στον αγώνα μας!

Δεν ξεχνάμε όλους τους αλληλέγγυους που μας στήριξαν στην παράγκα μας!
 
Συνάδελφοι εργαζόμενοι της Σκοτ αναπνεύστε αέρα δικαιοσύνης και αντλήστε δύναμη! Ο αγώνας μας συνεχίζεται… Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει, τίποτα λιγότερο – τίποτα περισσότερο!

Ευχόμαστε και ελπίζουμε αυτή η απόφαση της δικαιοσύνης να ανοίξει το δρόμο για να απεγκλωβιστούν και να δικαιωθούν και άλλοι εργαζόμενοι που οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση με την εφαρμογή του νόμου της εκ περιτροπής εργασίας.

Ο συγκεκριμένος νόμος και η κακή χρήση του από τους εργοδότες όπως η δική μας περίπτωση, η περίπτωση της Σκοτ, δημιουργεί εργαζομένους - ανέργους χωρίς δικαιώματα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 14:14 Συντάκτης:


Τον Μάη οι εργαζόμενοι/ες προχώρησαν στη σύσταση επιχειρησιακού σωματείου στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, με στόχο την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων των συνθηκών εργασίας και της αξιοπρέπειάς τους ενωμένοι και ενωμένες. Όπως αναφέρεται στο κείμενο ανακοίνωσης της ίδρυσης, «Ζούμε σε μια εποχή που παράλληλα με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις υπάρχει μια συνολική επίθεση στο σύνολο των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων που έχουν κερδηθεί με αγώνες ζητώντας απ’ τους εργαζομένους/ες να κάνουν θυσίες στο όνομα της ανάπτυξης και του “κοινού καλού”. Η απάντησή μας σε αυτό δεν μπορεί να είναι άλλη από την συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση, τον κοινό μας αγώνα μαζί με όλους και όλες τους εργαζόμενους/ες, την κοινή δράση και αλληλεγγύη με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 18:22 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 14

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.