Εκτύπωση Σελίδας

Ψαρεύουν στα τυφλά τάσσοντας αύξηση του κατώτατου μισθού, Ανακοίνωση Ταξικής Κίνησης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 08:46 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ψαρεύουν στα τυφλά τάσσοντας αύξηση του κατώτατου μισθού, Ανακοίνωση Ταξικής Κίνησης

 

 

 

Για αύξηση του κατώτατου μισθού έκανε λόγο η Υπουργός σε συνέντευξη της «στο Κόκκινο», σε μία ακόμα κυβερνητική προσπάθεια να ψαρέψει στα τυφλά τη συναίνεση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Όσο κι αν προσπαθούν να δείξουν ένα «κοινωνικό πρόσωπο», η αλήθεια παραμένει μία: Παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, πόσο μάλλον τον κατώτατο μισθό στα 751. Αντίθετα, πατά πάνω στο κατηργημένο συλλογικό εργατικό δίκαιο και διαιωνίζει το καθεστώς μονομερούς μείωσης των αποδοχών, προς όφελος της εργοδοσίας και ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Διατηρεί το καθεστώς καθορισμού του κατώτατου μισθού με βάση εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις, κι όχι ως αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων, διατηρεί τον απαράδεκτο ηλικιακό διαχωρισμό και τον υποκατώτατο μισθό για τους κάτω των 25.

 

Αυτή είναι η εργασιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, πιστή κατά γράμμα στις επιταγές του κουαρτέτου επιτροπείας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ESM και κανένα παραμύθι δε μπορεί να μας πείσει για την «κοινωνική ευαισθησία» της Υπουργού.

 

Οι εργαζόμενοι μπορούμε και είναι ανάγκη να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δε μας πείθουν ότι η έξοδος στις αγορές θα βελτιώσει τη ζωή και τους όρους εργασίας μας. Η φτωχοποίηση που μας έχουν επιβάλλει, η δουλειά-σκλαβιά δίχως δικαιώματα μπορούν μόνο ν’ ανατραπούν από ένα ενωτικό μαζικό μαχητικό κίνημα.

 

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται να θέσει άμεσα στην προμετωπίδα του το ζήτημα της σταθερής εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων και των αυξήσεων στους μισθούς.

 

Δεν ανεχόμαστε άλλο τα κέρδη των βιομηχάνων, των πολυεθνικών ν’ αυξάνονται, οι βουλευτές να παίρνουν 8.300 και την ίδια στιγμή να ψηφίζουν και να επιβάλλουν μισθούς πείνας 500 ευρώ, να φτιάχνουν νόμο ενάντια στην απεργία, για να  δυσκολέψουν τη συνδικαλιστική οργάνωση. Δεν ανεχόμαστε άλλο τα golden boys, όλο το διευθυντικό λόμπι να ζει με χιλιάρικα, τη στιγμή που (σύμφωνα ακόμα και με επίσημα στοιχεία) το 1/3 των εργαζομένων αμείβεται με 600 ευρώ και κάτω. Δεν ανεχόμαστε άλλο οι άνεργοι να είναι 1 εκατομμύριο, άλλοι να δουλεύουμε 8μηνα, άλλοι 3 μέρες το μήνα, κι άλλους να μας ξεζουμίζουν 10-12ωρα.

 

Η αγανάκτηση μας να γίνει αγώνας διεκδίκησης

 

Απέναντι στην εργοδοσία που έχει αποθρασυνθεί, απέναντι στην κυβέρνηση κι όλο το ευρωμνημονιακό αντιδραστικό μπλοκ που σφαγιάζει τα εργατικά δικαιώματα για τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Να πυκνώσουμε τα σωματεία μας, να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας. Να βάλουμε όλοι οι εργαζόμενοι πλάτη, άμεσα, για ένα πλατύ δημοκρατικό αγωνιστικό συντονισμό συνδικάτων.

 

·        Εδώ και τώρα κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ. Κατάργηση του υποκατώτατου για εργαζόμενους κάτω των 25.

 

·        Σταθερή Εργασία για όλους, με Συλλογικές Συμβάσεις, μείωση των ωρών εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των ελαστικών μορφών υπερεκμετάλλευσης.

 

·        Απαγόρευση των απολύσεων. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Έλεγχοι και ποινές ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Μαζικές προσλήψεις για να μειωθεί η ανεργία.

 

 

 

Οργανωνόμαστε – Ανασυγκροτούμε ταξικά το εργατικό κίνημα! Κερδίζουμε τη ζωή μας!

 

Τα εργατικά συμφέροντα πάνω απ’ όλα!

 

Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση

 

 

 

Αναγνώστηκε 1711 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON