Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια, 12-13 Μάη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 19:57 Συντάκτης:

Το Σαββατοκύριακο 12-13 Μάη πραγματοποιείται το «Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια» στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, μία συνάντηση με εκδηλώσεις, συζητήσεις και πολιτιστικά δρώμενα. Το διήμερο συνδιοργανώνουν έντεκα εργατικά σχήματα, ο «Ανυπόταχτος Μαθητής» και το συντονιστικό αναπληρωτών/αδιόριστων εκπαιδευτικών, καθώς και 8 συλλογικότητες γειτονιάς της Αθήνας.

Στο δελτίο τύπου διαβάζουμε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να ολοκληρώσει την 4η αξιολόγηση και να προετοιμάσει το έδαφος για την «έξοδο από τα μνημόνια» τον προσεχή Αύγουστο, ενώ ο πόλεμος στη Συρία φέρνει όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο ευρύτερων συγκρούσεων που θα εμπλέκουν και την Ελλάδα.

Ύστερα από 9 χρόνια μνημονίων η κατάσταση της νεολαίας είναι ακόμα χειρότερη καθώς κάθε μεγάλο εργατικό πρόβλημα (ανεργία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθοί), χτυπά τη νέα γενικά με διπλή ισχύ. Η κυβέρνηση επαναφέρει στο προσκήνιο τα βαριά χαρτιά του «παράλληλου προγράμματος» (επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επανακαθορισμός κατώτατου μισθού κ.α.) προσπαθώντας να περιορίσει τη φθορά της, ξορκίζοντας το ενδεχόμενο ξεσπάσματος εργατικών αγώνων που μπορεί να διαταράξουν την ούτως η άλλως εύθραυστη ανάπτυξη. Ο ΣΕΒ μάλιστα εντείνει τη δημόσια πολιτική του παρέμβαση για το «μέλλον της εργασίας» και επιδιώκει να διαμορφώσει το έδαφος για τη θεσμοθέτηση ενός νέου αντιδραστικού πλαισίου ισχύος των ΣΣΕ. με πλήρη ευελιξία και αναθεώρηση του ορισμού της μισθωτής εργασίας στο όνομα της 4ης τεχνολογικής επανάστασης.

Σε αυτό το πλαίσιο η συζήτηση, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση και ο ενιαίος συντονισμός εργατικών συλλογικοτήτων και συλλογικοτήτων γειτονιάς για τα ζητήματα της επισφάλειας και της ανεργίας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Μια συζήτηση και ένας συντονισμός που μπορεί και πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις μορφές και το αναγκαίο διεκδικητικό πλαίσιο για την οργάνωση του κόσμου της εργασιακής περιπλάνησης».

Το πρόγραμμα του Διημέρου:

12/5:

18:00  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ! Για έναν νέο γύρο αναμέτρησης των εργατικών συμφερόντων με τις δυνάμεις κεφαλαίου -ΕΕ και κυβέρνησης. Η πάλη για αξιοπρεπείς ΣΣΕ, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους μισθούς πείνας και την ανεργία.

21:00  Ομάδα λαϊκής μουσικής της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας

22:00  Λαϊκό Γλέντι

13/5:

17:00  ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗ! Οι επιχειρούμενες τομές στην εκπαίδευση, ο ρόλος της μαθητείας και της κατάρτισης στην ένταξη της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας. Εμπειρίες από αγώνες σε εκπαίδευση και εργασία.

19:15  Stand Up Comedy

20:00 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ: ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟΝ «ΜΥΘΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»! Η ανάπτυξή τους βάζει τα εργατικά δικαιώματα στον πάγο, καταστρέφει τις πόλεις μας και το περιβάλλον

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.