Εκτύπωση Σελίδας

Σύσκεψη για τις 30 Μαΐου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αιγάλεω

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 09:17 Συντάκτης:

Πρόσκληση για σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών, μαζικών φορέων την Παρασκευή 25 Μάη 2018, 8 μμ, στα γραφεία της ΔΟΕ, Ξενοφώντος 15Α.

Για να διοργανώσουμε στις 30 Μάη από κοινού και ισότιμα Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση!

Είναι σε όλους και όλες γνωστό, ότι στις 30 Μάη, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ καλεί σε μια εκφυλιστική 24ωρη απεργία και ταυτόχρονα, διοργανώνει από κοινού με την  «Κοινωνική Συμμαχία» ταξικής συνδιαλλαγής, μια φιέστα στην πλατεία Κλαυθμώνος, το πλαίσιο της οποίας καλεί στη στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας», χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη ενάντια στα μνημόνια, την 4η Αξιολόγηση και την κυβέρνηση.

Σειρά από αγωνιστικά και ταξικά συνδικάτα, συνδικαλιστές και ρεύματα δεν έχουν δεχτεί, ούτε αυτό το πλαίσιο, ούτε να συμμετέχουν στην εργοδοτική, μνημονιακή και κυβερνητική «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.λπ. και στη φιέστα τους.

Παράλληλα, καλούν σε απεργία με τα δικά τους αγωνιστικά πλαίσια διεκδικήσεων, κατανοώντας ότι, παρά τις δυσκολίες των σημερινών συσχετισμών, πρέπει να παρέμβουν ώστε να μη μείνουν οι εργαζόμενοι άπραγοι και υποταγμένοι.

Η απάντηση δεν μπορεί, ούτε πρέπει να είναι η πάλη και οι συγκεντρώσεις γύρω από «μονοκομματικές» επιλογές.

Ούτε όμως ο κατακερματισμός και η διάχυση των ταξικών, αγωνιστικών και ενωτικών συνδικάτων και ρευμάτων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε σε σύσκεψη ώστε να διοργανώσουμε από κοινού και ισότιμα την παρέμβαση των αγωνιστικών και ταξικών δυνάμεων στην απεργία, στους χώρους εργασίας και μια ανεξάρτητη, ενωτική και μαχητική απεργιακή συνάντηση με τόπο συγκέντρωσης που θα συμφωνήσουμε, στις 30 Μάη στην Αθήνα, σε διαχωρισμό από την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία», με κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων.

Ως τέτοιο πλαίσιο καταθέτουμε σε συζήτηση και ενδεικτικά:

Απεργούμε και αγωνιζόμαστε ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, για:

·Σταθερή Εργασία για όλους. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων. Αυξήσεις στους μισθούς. 751 βασικός μισθός. Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους κάτω των 25 ετών.

·Άμεσα μαζικές προσλήψεις. Απαγόρευση των απολύσεων.

·6ωρο-5μερο για όλους χωρίς μείωση των αποδοχών για ν’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών υπερεκμετάλλευσης.

·Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο διαρκεί η ανεργία.

·Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

·Κατάργηση του συνταξιοδοτικού νόμου Κατρούγκαλου.

·Παιδεία κι υγεία δημόσια-δωρεάν. Νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, δημόσια αγαθά, φθηνά και ποιοτικά για όλο το λαό. Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην καταστροφή της φύσης.

·Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

·Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων.

·Ειρήνη στους λαούς. Μείωση των δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ.

·Απαιτούμε την απόσυρση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ από την εργοδοτική, μνημονιακή, κυβερνητική «Κοινωνική Συμμαχία».

- Προτείνουμε προς όλες τις αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις που δεν συμφωνούν με το πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», τη σύγκλιση με κοινή πορεία, ανεξάρτητα από το που καλεί ο καθένας σε συγκέντρωση.

- Αγωνιζόμαστε για μια συσπείρωση αγωνιστικών ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων με προοπτική τη συνέχεια και μετά τις 30 Μάη. Για την αναγέννηση του μάχιμου συνδικαλισμού στη χώρα μας.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω  

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON