19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

14 Ιούνη και κάθε μέρα, τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!, ανακοίνωση Ταξικής Κίνησης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δανειστές φέρνουν νέο πακέτο μέτρων. Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για αύξηση του κατώτατου μισθού κι επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια μας αφού τα ελάχιστα ψίχουλα που θα δοθούν  σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται  να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες του εργατικού εισοδήματος των τελευταίων χρόνων!

Το βαρέλι δεν έχει πάτο! Τώρα θα ψηφίσουν κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις, με αποκορύφωμα το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, νέα μείωση του αφορολόγητου, νέες μειώσεις συντάξεων, διαιώνιση της υπερχρέωσης και της δέσμευσης των αποθεματικών του δημοσίου για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων. Δεσμεύονται για αιματηρά πλεονάσματα που θα βγουν από το δικό μας ξεζούμισμα, από το πετσόκομμα των δικών μας μισθών, από τους φόρους που πληρώνουμε.

Κι όλα αυτά ενώ μας λένε ότι τον Αύγουστο «βγαίνουμε από τα μνημόνια». Κρύβουν όμως  πως θα παραμείνουν άθικτοι οι 1.000 μνημονιακοί νόμοι και η εποπτεία των τραπεζιτών, των τεχνοκρατών της ΕΕ και του ΔΝΤ!  Ότι η «ανάπτυξη» για την οποία μας μιλούν θα γίνει πάνω στα τσακισμένα μας εργατικά δικαιώματα! Η «ανάπτυξη» για την οποία μιλούν αφορά μόνο στις πολυεθνικές, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους εφοπλιστές.

Παράλληλα με τη συγκρότηση της «Κοινωνικής Συμμαχίας» το αστικό μπλοκ εξουσίας κάνει μία νέα προσπάθεια να ενσωματώσει πολιτικά, οργανωτικά το συνδικαλιστικό κίνημα στη στρατηγική του κεφαλαίου. Μαζί με τον εργοδοτικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό επιδιώκουν να υποτάξουν την όποια εργατική αμφισβήτηση και αντίσταση. Φάνηκε όμως και στις 30 Μάη πως ουσιαστικά απέτυχαν να εγκλωβίσουν εργαζόμενους στην συναίνεση και την υποταγή, στις συμμαχίες με τα αφεντικά. Η «Κοινωνική Συμμαχία» παρά τις προσπάθειές τους δε βρίσκει υποστήριξη στα πλατιά στρώματα των εργαζομένων.

Δε μπορούμε να αφήσουμε  τον γραφειοκρατικό υποταγμένο συνδικαλισμό των πλειοψηφιών σε  ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να μας εκπροσωπούν!

Απέναντι στο χείμαρρο των αντιδραστικών μέτρων που δεν έχουν τελειωμό, απέναντι στο μπλοκ κυβέρνησης και δανειστών μπορούμε να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο. Με τα εργατικά συμφέροντα πάνω από τα πλεονάσματα, το χρέος, την ΕΕ τους!

Ενιαίο μαχητικό δημοκρατικό ταξικό εργατικό μέτωπο!

Η επίθεση είναι παρατεταμένη, γι’ αυτό κι o αγώνας μας χρειάζεται να είναι μεγάλος και αποφασιστικός. Σήμερα χρειαζόμαστε ένα πλατύ, ενωτικό, μαχητικό συντονισμό σωματείων, με πραγματική δημοκρατία ώστε να αποφασίζουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το περιεχόμενο, την οργάνωση του αγώνα. Με ταξική ενότητα, κόντρα στον πολυκερματισμό των εργαζομένων που επιβάλλει το σύστημα. Για να ενισχυθεί η ανεξάρτητη ταξική δράση. Να πυκνώσουμε τα σωματεία μας, με ενεργή συμμετοχή όλων μας. Για να επανακατοχυρωθεί ο αγώνας κι η απεργία, ως τα μοναδικά όπλα που μπορούν να φέρουν κατακτήσεις υπέρ μας.

Στις 14 Ιούνη καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να αντιδράσουν με κάθε συλλογικό τρόπο ενάντια στα νέα μέτρα.  Να πάρουν μέρος στην κοινή διαδήλωση που καλούν ταξικά συνδικάτα με συγκέντρωση στις 13:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία προς τη Βουλή.

Τώρα χρειάζεται όλες οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις να δράσουν ενωτικά και μαχητικά, ενάντια στις πολυδιασπάσεις και τις σκιαμαχίες, με ανοιχτό κι ειλικρινή τρόπο, μπροστά στους εργαζομένους και πάνω απ’ όλα με σεβασμό στα σωματεία και τις διαδικασίες τους.

Για να ανοίξει ο δρόμος για τη δικαίωση των διεκδικήσεών μας!

Με τα εργατικά δικαιώματα μπροστά!

·        Σταθερή εργασία για όλους. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων. Αυξήσεις στους μισθούς. 751 βασικός μισθός. Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους κάτω των 25 ετών.

·        Άμεσα μαζικές προσλήψεις. Απαγόρευση των απολύσεων.

·        6ωρο-5μερο για όλους χωρίς μείωση των αποδοχών για ν’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών υπερεκμετάλλευσης.

·        Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο διαρκεί η ανεργία.

·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

·        Κατάργηση του συνταξιοδοτικού νόμου Κατρούγκαλου.

·        Παιδεία κι υγεία δημόσια-δωρεάν. Νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, δημόσια αγαθά, φθηνά και ποιοτικά για όλο το λαό. Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην καταστροφή της φύσης.

·        Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων.

·        Ειρήνη στους λαούς! Μείωση των δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ.

Ας σηκώσουμε τον πήχη των προσδοκιών μας!

Δε συμβιβαζόμαστε στη δουλειά-σκλαβιά χωρίς δικαιώματα, τους τσακισμένους μισθούς, τον σημερινό εργασιακό μεσαίωνα. Δε θα ζήσουμε με σκυμμένο το κεφάλι.

Διεκδικούμε τη δημιουργική, αξιοπρεπή ζωή που μας αξίζει!

Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ