Συγκέντρωση στο Ασκληπείο Βούλας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, Πέμπτη στις 11

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 18:05 Συντάκτης:

 

 

«SOS» φωνάζει το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπείο Βούλας και καλεί σε κοινό αγώνα τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και το λαό της περιοχής για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της υγείας και της σταθερής αξιοπρεπούς εργασίας. Η τραγική υποχρηματοδότηση, οι τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού, οι παρατημένες εγκαταστάσεις συγκροτούν σήμερα ένα τοπίο παρακμής για το μεγάλο νοσοκομείο των νοτίων προαστίων που εξυπηρετεί γύρω στο ενάμιση εκατομμύριο κατοίκους.

Οι αντιδραστικές πολιτικές των μνημονίων των τελευταίων χρόνων ήρθαν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα σ’ ένα δημόσιο υγειονομικό σύστημα, που δεκαετίες τώρα παράπαιε. Σήμερα δημόσια νοσοκομεία, προσωπικό κι ασθενείς βρίσκονται σε οριακό σημείο, ενώ  κυβέρνηση κι αρμόδιες κρατικές αρχές …ρεμβάζουν και το ιδιωτικό κεφάλαιο αλωνίζει μέσα στο ΕΣΥ αναλαμβάνοντας υπηρεσίες και έργα, στρώνοντας έτσι το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Το σωματείο εργαζομένων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018, 11πμ τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής ενάντια στην υποβάθμιση και τη συρρίκνωση του νοσοκομείου.

 

Παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:

 

Το Ασκληπιείο Βούλας, παρότι εξυπηρετεί 1,5 εκ κατοίκους στα νότια προάστια, έχει καθημερινή ορθοπεδική εφημερία και κάθε 4η ημέρα γενική εφημερία, διαρκώς υποβαθμίζεται.

 

Εδώ και είκοσι ημέρες το νοσοκομείο μας δεν έχει αξονικό τομογράφο. Πολλοί ασθενείς μας αναγκαστικά διακομίζονται για να εξεταστούν σε άλλα νοσοκομεία, με ό,τι σημαίνει αυτό για την ταλαιπωρία που υφίστανται, αλλά και για την ασφάλειά τους. Μιλάμε για έγκλημα εκ προμελέτης: παρότι οι υπεύθυνοι γνώριζαν ότι ο αξονικός έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο ζωής του από το 2015, παρότι έχει εμφανίσει επανειλημμένες βλάβες, παραδέχονται σήμερα και οι ίδιοι ότι.... ολιγώρησαν!

 

Ο χαλασμένος αξονικός τομογράφος είναι το αποκορύφωμα της εγκατάλειψης σε ένα νοσοκομείο υπό κατάρρευση. Οι ελλείψεις σε υλικό, φάρμακα, υποδομές είναι τραγικές. Το αιμοδυναμικό εργαστήριο για τα επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά κλείνει μετά τις 8μμ στην γενική εφημερία, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο ψηφιακός αγγειογράφος δε λειτουργεί για τον ίδιο λόγο. Τα εργαστήρια υπολειτουργούν καθώς λείπουν βασικά αντιδραστήρια.  Στα χειρουργεία, ο κεντρικός κλιματισμός δε λειτουργεί σωστά στις 5 από τις 11 αίθουσες, με αποτέλεσμα το προσωπικό να υποφέρει από τη ζέστη, ή να παγώνει. Δεν έχουμε ηλεκτρολόγους (παρά μόνο έναν), υδραυλικούς (επίσης έχει απομείνει ένας, λίγο πριν τη σύνταξη) και λοιπό τεχνικό προσωπικό.

 

Στο Ασκληπιείο Βούλας δεν υπάρχει πνευμονολόγος, γυναικολόγος, αιματολόγος, νευρολόγος και άλλες βασικές ειδικότητες για τριτοβάθμιο νοσοκομείο.

 

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Έχουμε 346 κενές θέσεις προσωπικού και 33 μόλις διορισμούς μόνιμων συναδέλφων την τελευταία τριετία!!! Στην πραγματικότητα, καθένας από εμάς εργάζεται για δύο, ή για τρεις. Οι βάρδιες στα τμήματα και στις κλινικές γίνονται συχνά με προσωπικό ασφαλείας, οι άδειες δίνονται με εξαιρετική δυσκολία, τα προγράμματα των εφημεριών βγαίνουν οριακά. Στο νοσηλευτικό προσωπικό χρωστάνε πάνω από 6.000 ρεπό! Την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι επικουρικοί, που μαζί στηρίζουμε το νοσοκομείο, είναι υπό απόλυση με την νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου...

 

Δεν πάει άλλο! Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του Ασκληπιείου Βούλας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, με επαρκή κονδύλια για τα αναλώσιμα, με αντικατάσταση των παλιών με νέα, σύγχρονα μηχανήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Γιατί τα λεφτά του λαού μας, τα λεφτά των ασθενών μας και τα δικά μας, τα τεράστια ποσά που πληρώνουμε μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, πρέπει να επιστρέφουν σ' εμάς.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στα νότια προάστια να αγωνιστούμε μαζί:

 

·       Για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μην απολυθεί κανένας επικουρικός ή συμβασιούχος συνάδελφός μας.

 

·       Για την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

·       Για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων  υπηρεσιών υγείας στο Ασκληπιείο Βούλας.

 

·       Για ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό  προϋπολογισμό.

 

Σας καλούμε να στηρίξετε όλες και όλοι τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 28 Ιούνη 2018, 11πμ, στην πύλη του Νοσοκομείου.

 

 

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.