Επιτυχία ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση, σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 14:55 Συντάκτης:

Χαιρετίζει το σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων στο Δήμο Βύρωνα που πήραν θέση ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση και δεν συμπλήρωσαν το ηλεκτρονικό έντυπο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες αγνόησαν τις αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που επανέφερε άρον - άρον την αντιδημοκρατική, εκφοβιστική και αντιαπεργιακή ρύθμιση για ηλεκτρονική αξιολόγηση με τιμωρητικό χαρακτήρα και αποκλεισμό από την θέση προϊσταμένων και διευθυντών όσων δεν αξιολογηθούν και δεν αξιολογήσουν.

Η Απεργία-Αποχή συνεχίζεται χωρίς καμιά διακοπή και όλοι οι Συνάδελφοι απεργοί καλύπτονται απόλυτα και δεν έχουν καμιά υποχρέωση για παροχή αυτής ή άλλης υπηρεσίας που σχετίζεται με τη διαδικασία της αξιολόγησης δομών και προσωπικού.

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες με την στάση τους αυτή συμβάλανε να αμφισβητηθεί και να ακυρωθεί η διαδικασία της προωθούμενης αντιδραστικής αξιολόγησης στο σύνολό της, καθώς και να ακυρωθούν οι προσπάθειες της εξουσίας να αποκλειστούν στελέχη από κρίσεις στο δημόσιο και τους Δήμους, που συμμετέχουν στην αποχή- απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα.

Η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τον λαό. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών.

Αυτές τις ημέρες θα ενταθούν οι πιέσεις από κυβέρνηση – Διοίκηση του Δήμου και από ορισμένους προϊσταμένους προκειμένου, όχι τόσο για να αποσπάσουν αξιολογήσεις (που ως έναν βαθμό τους είναι και πιλοτικές έως ότου προχωρήσουν σε περιγράμματα θέσεων, στοχοθεσία κλπ ), άλλα δηλώσεις νομιμοφροσύνης, πειθαναγκασμού και υποταγής που συντείνουν στο να μετατρέψουν οι ίδιοι το νόμο αυτό και τις εγκυκλίους σε…κουρελόχαρτα.

Τα περί χωρίς αξιολόγηση «οι δόκιμοι δεν θα μονιμοποιηθούν», «μετακινήσεις, αποσπάσεις κ.λ.π. δεν θα γίνουν», «ποτέ δεν θα μπορέσεις να γίνεις προϊστάμενος» που προωθούν κάποιοι, η ίδια η κυβέρνηση τους….άδειασε καθώς με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου (Ν. 4489 αρθ.121) προέβλεψε ότι οι προϊστάμενοι μπορούν να υποβάλουν την αξιολόγηση των υφιστάμενων τους έως και τη «συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου επιλογής, κατά την οποία εξετάζεται το παραδεκτό των αιτήσεων υποψηφιότητας για την πλήρωση θέσεων ευθύνης που πληρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3528/07 κ΄ άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις».

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η λεγόμενη αξιολόγηση συνδέεται με το χαρακτήρα του κράτους, της δημόσιας διοίκησης και των δήμων. Με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, και ταυτόχρονα ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας της ιδιωτικοποίησης και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Ο αγώνας ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση συνεχίζεται .

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν πέφτουμε στην παγίδα που μας στήνουν.

Ποτέ δεν είναι αργά να μπει κάποιος στον αγώνα.

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.