16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

15/7 απεργία! Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοικτά, ανακοίνωση Πανελλαδικής Ανεξάρτητης Ταξικής Εργατικής Κίνησης

Για μία ακόμη Κυριακή τα καταστήματα θα επιχειρηθεί να είναι ανοικτά σύμφωνα με τον νόμο για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 8 Κυριακές τον χρόνο, που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι εργαζόμενοι καλούμαστε να θυσιάσουμε την Κυριακή μας προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Ενώ αυτοί κερδίζουν εμείς αμειβόμαστε με ψίχουλα!

Η προσπάθεια για την σταδιακή κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αποτελεί ακόμα ένα κομμάτι του παζλ στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. Έρχεται να προστεθεί στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στις απλήρωτες υπερωρίες, στις εντατικοποιημένες συνθήκες εργασίας, στην έλλειψη ασφάλειας κι υγιεινής.

Ειδικά ο κερδοφόρος κλάδος του εμπορίου, με τις πολυεθνικές εταιρίες και τους μεγάλους ομίλους στο τιμόνι, είναι από τους πρώτους στο ξεζούμισμα των εργαζομένων, πρωτοπόρος στο αντιδραστικό εργασιακό καθεστώς!

Κι όλα αυτά ενώ επιχειρείται να καλλιεργηθεί στην συνείδηση του κόσμου από όλο το αστικό μπλοκ και τα παπαγαλάκια τους πως το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή είναι κάτι θετικό καθώς όσοι δουλέψουν θα πληρωθούν παραπάνω ενώ θα ανοίξουν δήθεν και νέες θέσεις εργασίας.

Τι από αυτά όμως έχει γίνει τόσο καιρό που τα καταστήματα λειτουργούν και τις Κυριακές; Απολύτως τίποτα!  Οι μισθοί συνεχίζουν να είναι στο πάτωμα σε αντίθεση με τα κέρδη των επιχειρήσεων που είναι στα ύψη.

Ο αγώνας για την επανακατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας δεν πρέπει να σταματήσει. Αντιθέτως χρειάζεται να αποτελέσει σημείο συσπείρωσης και δράσης για όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Είναι ανάγκη να συνδεθεί με τις διεκδικήσεις μας για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για όλους, για την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Να οργανωθούμε σε επιτροπές αγώνα, σε σωματεία του κλάδου  μια ευρύτερης μάζας εργαζομένων. Μόνο με τη δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης θα κατορθώσουμε να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία που μας επιβάλλουν. Να σπάσουμε τη σιωπή.

Να αποκαλύψουμε την ασυδοσία των εργοδοτών!

Να διεκδικήσουμε τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας!

Εμείς απαντάμε:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα.

Αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοικτά!

Με αγώνες έχει γίνει η Κυριακή αργία δεν θα την χαρίσουμε στην εργοδοσία.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ