Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στο Δήμο Ιωαννίνων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 13:01 Συντάκτης:

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

 

Εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννίνων, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στη 1 το πρωί, στην διάρκεια της νυκτερινής βάρδιας αποκομιδής απορριμμάτων τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του. Μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και χειρουργήθηκε.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος των εργαζομένων από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα, «δύο εργάτες της βραδινής βάρδιας και οι δύο από τους νεοπροσληφθέντες της 3Κ είχαν σοβαρά ατυχήματα κατά τη διάρκεια της δουλειάς». Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της δουλειάς με τους ελάχιστους εργάτες που έχουν απομείνει, ήταν σίγουρο ότι θα οδηγούσε σε νέα εργοδοτικά εγκλήματα αναφέρει ο σύλλογος και προσθέτει ότι «δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα η νέα ΚΥΑ που προβλέπει περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας, και σα να μην έφτανε αυτό εδώ και τέσσερις μήνες σταμάτησε να χορηγείται στους εργάτες και το ένα λίτρο γάλα που δικαιούνται».

Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ιωαννίνων έχει τεράστιες ευθύνες. Αντί να επιδιώκει να αναθέσει σε ιδιώτες την περισυλλογή των απορριμμάτων, τον οδοκαθαρισμό κ.λπ. καλά θα κάνει να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες της υπηρεσίας και να σταματήσει η εντατικοποίηση των εργαζομένων. Να εφαρμόζεται η πενθήμερη εβδομάδα εργασίας και να δίνεται το ρεπό στους εργαζόμενους σύμφωνα με την νομοθεσία. Να γίνονται ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί. Να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην εκτίθενται σε κινδύνους και εργατικά ατυχήματα.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση.

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.