Εκδήλωση Ταξικής κίνησης για την απεργία στη Γαλλία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 12:26 Συντάκτης:

 

 

Η Ταξική Κίνηση διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση την Παρασκευή 7 Φλεβάρη, 7μμ: «Το απεργιακό κύμα στη Γαλλία: οι διεκδικήσεις, η οργάνωση, οι εμπειρίες του αγώνα»

Ομιλητές θα είναι ο Κώστας Ράπτης, δημοσιογράφος με εμπειρία στα διεθνή ζητήματα και ο Βασίλης Θεοφανόπουλος, συνδικαλιστής τραπεζοϋπάλληλος εκ μέρους της Γραμματείας της ΠΑΤΕΚ. Θα επιδιώξουμε να έχουμε και ανταπόκριση από τη Γαλλία.

Η Γαλλία ζει πρωτόγνωρες εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις την τελευταία διετία ενάντια  στη νεοφιλελεύθερη αντεργατική πολιτική. Πιάνοντας το νήμα από την περσινή μας πετυχημένη εκδήλωση για τα Κίτρινα Γιλέκα, συζητάμε αυτή τη φορά για το πρόσφατο απεργιακό κύμα που συνταράσσει τη Γαλλία τους τελευταίους δύο μήνες. Συζητάμε για την διάρκεια της απεργίας των σιδηροδρομικών  που ξεπέρασε τις ιστορικές απεργίες της δεκαετίας του ’80, το ρόλο των συνδικάτων, την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, την αλληλεγγύη και τις μορφές που οργανώνεται, την ενότητα του αγώνα, τις προκλήσεις που προκύπτουν και τα ερωτήματα που γεννιόνται για τη συνέχεια.

Ελάτε να βρεθούμε εργαζόμενοι κι εργαζόμενες να συζητήσουμε και να αντλήσουμε  χρήσιμα συμπεράσματα για την Ελλάδα, τους αγώνες μας και το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Ποια είναι τα αιτήματα, η οργάνωση, οι μορφές και τα νέα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να χτίσουμε τις εργατικές μας αντιστάσεις σήμερα, για να διεκδικήσουμε καλύτερη δουλειά-καλύτερη ζωή, για να ανατρέψουμε την πολιτική του κεφαλαίου που συντρίβει τον κόσμο της εργασίας διεθνώς για να αυξήσει τα κέρδη του;

Εργαζόμενοι σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλο τον κόσμο δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Δύναμή μας η αλληλεγγύη και ο αγώνας!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣ

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.