19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να μην μπούνε τα εργατικά δικαιώματα στην καραντίνα, Ταξική Κίνηση

 

Η υγειονομική κρίση μετατρέπεται σε ευκαιρία από την κυβέρνηση για να τσακιστούν ακόμα πιο πολύ, τα ήδη τσακισμένα από τα μνημόνια, εργατικά μας δικαιώματα. Αντί να πληρώσουν την οικονομική και κοινωνική κρίση που έρχεται, το μεγάλο κεφάλαιο, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εφοπλιστές, επιχειρείται να «μοιραστούν» οι ζημιές στους εργαζομένους: με μειώσεις μισθών, ελαστικοποίηση των όρων εργασίας, αύξηση της ανεργίας. Κι όμως τα τελευταία χρόνια μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι παρουσιάζουν αύξηση των κερδών τους. Κι είναι μάλιστα και κλάδοι που εν μέσω πανδημίας συνεχίζουν αν λειτουργούν σαν να μην τρέχει τίποτα.  Να πληρώσουν αυτοί από τα κέρδη τους!

Με όλη αυτήν την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, με την αβεβαιότητα να είναι διάχυτη σε όλους τους εργαζόμενους, με το να μη γνωρίζουμε τι μας περιμένει την επόμενη μέρα, έρχεται το πιο καίριο μέτρο να μας χτυπήσει συνολικά.

Μιλάμε για έγκλημα στις πλάτες των εργαζομένων, το οποίο διεξάγεται ξεδιάντροπα χέρι χέρι με τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους ιδιοκτήτες μεγάλων κλινικών και όλη την υπόλοιπη ντόπια αστική τάξη. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως μπορούν οι εργοδότες να βγάζουν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργαζόμενους, με μείωση 50% των μισθών χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και μάλιστα χωρίς να εξασφαλίζεται πως θα είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι / ες την επόμενη μέρα της καραντίνας στις ίδιες θέσεις εργασίας. Απλά οι εργοδότες υποχρεούνται να έχουν μόνο τον ίδιο αριθμό εργαζομένων. Κι όλα αυτά δεν αφορούν μόνο όσους εμφανίζουν μείωση τζίρου. Μπορεί να εφαρμοστεί από όλους.

Επίσης, χωρίς καμία αίσθηση ντροπής ο ίδιος ο υπουργός εργασίας ανακοίνωσε πως η απαγόρευση των απολύσεων θα πάψει να ισχύει από τον επόμενο μήνα, τον Απρίλη. Αυτό σημαίνει πως θα αρχίσουν όσοι υποτίθεται ότι «δε βγαίνουν» λόγω των δυσκολιών της εποχής, να σπρώχνουν κόσμο στην ανεργία. Ήδη ξεκίνησαν οι καμπάνες, με διάφορες απολύσεις να ανακοινώνονται ακόμη και τώρα, μετά τις αναστολές που ήδη είχαν μπει σε λειτουργία. Η ανεργία στη χώρα μας υπερβαίνει το 1εκ. Αν συνυπολογίσουμε και τους εργαζομένους που απασχολούνται στην τουριστική σεζόν και το πως θα πληγεί ενδεχομένως φέτος, μιλάμε για τρομερή αύξηση των ανέργων.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα, πως όσοι βγάζουν υπερκέρδη τόσα χρόνια, με κομμένα μεροκάματα και μισθούς τσακισμένους, ήρθε η ώρα να πληρώσουν τα σπασμένα. Όσοι γλιτώνουν τόσα χρόνια φορολογίες και στις πλάτες μας πλουτίζουν τώρα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Να μη χαθεί κανένας μισθός για κανένα εργαζόμενο και εργαζόμενη. Να απαγορευτούν οι απολύσεις. Να κατεβάσουν τα λερωμένα χέρια τους από το δικαίωμα στην απεργία. Να δώσουν τώρα λεφτά για το Ε.Σ.Υ και για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όσων δουλεύουν στην πρώτη γραμμή, κι όχι να μοιράζουν επιδοτήσεις εκατομμυρίων στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά κανάλια.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ-ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ & ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

·         ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

·         ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΡΑ

·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

·         ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ GOLDEN BOYS ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

·         ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

taxikikinisi@gmail.com https://protpatek.wordpress.com/

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ