Όχι στην αστυνομική αυθαιρεσία στην Πειραϊκή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 09:50 Συντάκτης:

 

 

 

Ψήφισμα του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ 

 

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την επιχείρηση καταστροφής πανό από δυνάμεις της αστυνομικής διοίκησης του Πειραιά που έγινε στην Πειραϊκή στις 2 Μάη 2020.

Κάτοικοι, κινήσεις πολιτών, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής έχουν αναλάβει αγωνιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες όλο το τελευταίο διάστημα καταγγέλλοντας τις παράνομες - αυθαίρετες ενέργειες της Cosco και των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών που προχώρησαν στην βυθοκόρηση του έργου για την επέκταση της προβλήτας για τα νέα κρουαζιερόπλοια.

Σημειώνουμε ότι για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου δεν υπάρχει επικαιροποιημένη περιβαλλοντική μελέτη.

Προφανώς η αστυνομική δύναμη που έχει θέσει υπό παρακολούθηση όλες τις δραστηριότητες των κινήσεων και συλλογικοτήτων στην περιοχή λειτούργησε κατόπιν εντολών και η καταστροφή των πανό είναι ενταγμένη στην κατεύθυνση εκφοβισμού και τρομοκρατίας από κυβέρνηση - Cosco και τοπικές αρχές οι οποίες συστοιχισμένες στηρίζουν τις παρανομίες της κινεζικής πολυεθνικής εταιρείας.    

Η ΠΕΝΕΝ που είχε και έχει αδιάλειπτη παρέμβαση και δράση συνολικά ενάντια στο καταστροφικό Master Plan της Cosco καταδικάζει ως πράξη αυταρχισμού την αστυνομική επιχείρηση και απαιτεί από το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει δημόσια εξηγήσεις με τίνος εντολή ενήργησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και για πιο λόγο οι νόμιμες διαμαρτυρίες των πολιτών και των οργανώσεών τους αντιμετωπίζονται με αυτές τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές μεθόδους.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους κατοίκους στην Πειραϊκή - στον Πειραιά, στην Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, το Πέραμα.

Απαιτούμε:

Όχι στο Master Plan της Cosco

Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή

Δημόσιο λιμάνι στην υπηρεσία του λαού

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.