Καμία δίωξη των μαχόμενων γιατρών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 10:26 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καμία δίωξη των μαχόμενων γιατρών

 Πηγή: Αριστερή Συσπείρωση

 

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τον διοικητή του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», Γεώργιο Κούτρα, να σέρνει το γαϊτανάκι στοχοποίησης της ΕΝΙΘ και της συνδικαλιστικής δράσης των μαχόμενων γιατρών στο εν λόγω νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 17/5, κατά την οποία η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δ. Κατσίμπα είχε δηλώσει αδυναμία πραγματοποίησης της εφημερίας μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της στη Φωκίδα και είχε αντικατασταθεί από την Διευθύντρια του Ακτινολογικού τμήματος Μ. Αρβανίτη, ο κος Κούτρας έκανε «αιφνιδιαστικό» έλεγχο για να ελέγξει την παρουσία της στην εφημερία.

Χωρίς λοιπόν να υφίσταται κανένα ζήτημα αδικαιολόγητης απουσίας τόσο της Δ. Κατσίμπα όσο και της Μ. Αρβανίτη, ο Διοικητής αποφάσισε να τους απευθύνει το πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης απουσίας από την υπηρεσία.

Και παρότι ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του μιλάει για «συκοφαντίες της ΕΝΙΘ και μικροκομματικά συμφέροντα», τα ίδια του τα λεγόμενα, αλλά και οι πράξεις του όλο το προηγούμενο διάστημα αποδεικνύουν ότι πρόκειται για την άσκηση μιας εκδικητικής συνδικαλιστικής δίωξης με στόχο την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), που δίνει αγώνες για ένα Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει ως διοικητής του Νοσοκομείου συνάδουν πλήρως με τις διώξεις που παρήγγειλε!

Όπως έχει καταγγείλει δημόσια η ίδια η ΕΝΙΘ στην 3η ΥΠΕ και στον Υπουργό Υγείας, ο κος Κούτρας, αντιμετωπίζοντας το Νοσοκομείο σα να είναι το χωράφι του, ιεραρχεί τις δικές του επιδιώξεις έναντι των νοσηλευόμενων του λαού της Θεσσαλονίκης, ενώ συμπεριφέρεται αυταρχικά και απαξιωτικά στους εργαζόμενους, δημιουργώντας δυσμενείς συνθήκες εργασίας για το προσωπικό. Απέναντι στις αντιδράσεις των εργαζομένων και του Σωματείου, ο ίδιος έκρινε σκόπιμο να απειλήσει την πρόεδρο της ΕΝΙΘ Δ. Κατσίμπα με δικαστική δίωξη αν δεν «σταματήσει να ανακατεύεται». Αντίστοιχα, μάλλον ενοχλήθηκε από τον αγώνα της Διευθύντριας Ακτινολογικού Μ. Αρβανίτη για την τοποθέτηση των ακτινολογικών μηχανημάτων –που είναι εδώ και μήνες σε κουτιά- ώστε να είναι καλύτερα εξοπλισμένο το τμήμα, αλλά και για προσαρμογή του τμήματος στις ανάγκες των ασθενών τηρώντας τους όρους υγιεινής και ασφάλειας με άξονα την εξέταση ύποπτων ή διαγνωσμένων κρουσμάτων του Covid-19.

Φαίνεται λοιπόν πως η δίωξη των Δ. Κατσίμπα και Μ. Αρβανίτη είναι κατασκευασμένη, ψευδής και ανυπόστατη. Όχι μόνο γιατί η Δ. Κατσίμπα, όπως παραδέχεται και ο ίδιος στο έγγραφο της δίωξης, είχε ζητήσει αντικατάσταση από την διευθύντρια του τμήματος Μ. Αρβανίτη λόγω πένθους 3 μέρες μετά την κηδεία του πατέρα της, ούτε μόνο γιατί η Κ. Αρβανίτη αποδεδειγμένα, από τις εξετάσεις που διενήργησε, βρισκόταν στην εφημερία. Αλλά και γιατί το μήνυμα που θέλει με συνέπεια να περάσει η νέα διοίκηση του Νοσοκομείου είναι ότι όσοι τολμούν να σηκώνουν το κεφάλι και να αμφισβητούν την ωραιοποίηση μιας επικίνδυνης πραγματικότητας, θα διώκονται.

Οι ανάγκες όμως του λαού για Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας, ειδικά εν μέσω πανδημίας, δεν αφήνουν περιθώρια στον εκάστοτε κο Κούτρα για αγώνα υπονόμευσης του. Τον τελευταίο καιρό, με τον covid-19, που αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και περίθαλψης, οι αγώνες της ΕΝΙΘ, σε συντονισμό με την ομοσπονδία (ΟΕΝΓΕ), εντάθηκαν και μαζικοποιήθηκαν με συμμετοχή και της κοινωνίας. Γιατί η κοινωνία χρειάζεται χρηματοδότηση ΓΙΑ το ΕΣΥ, ενίσχυση του προσωπικού και του εξοπλισμού και όχι την ενίσχυση ενός ιδιωτικού συστήματος υγείας. Οι επίδεσμοι που θέλει να βάλει η Κυβέρνηση με ελάχιστες προσλήψεις και την ελάχιστη δυνατή αύξηση των ΜΕΘ, τη στιγμή που δίνει 1200 ευρώ για το κάθε κρεβάτι ΜΕΘ που θα χρησιμοποιήσει σε ιδιωτική κλινική, φανερώνουν τον εμπαιγμό της. Τον ίδιο εμπαιγμό που ξεκίνησε τον Νοέμβρη του '19, όταν με απόφαση του Υπουργού Υγείας, άρχισε να διορίζει 80χρονους διοικητές στρατηγούς, απόστρατους και μη, επιδιώκοντας να δώσει στα Νοσοκομεία τη μορφή στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Διοικητές σαν τον κο Κούτρα, τοποθετημένοι από την Κυβέρνηση έχουν έναν στόχο! Την τρομοκράτηση και τη φίμωση των μαχόμενων γιατρών που ορθώνουν το ανάστημα τους και ζητούν τα αυτονόητα. Δημόσιο Δωρεάν Κρατικό Σύστημα Υγείας, αποτελεσματικό, με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό με καθολική πρόσβαση. Αυτοί που υποκριτικά χειροκροτούν τους γιατρούς-ήρωες και μετά στέλνουν πειθαρχικά, πρέπει να το ακούσουν καλά! ΚΑΜΙΑ δίωξη δε θα περάσει!

Καταγγέλλουμε τον κ. Γεώργιο Κούτρα για την κατασκευή ψευδούς, προσχηματικής και εκδικητικής δίωξης απέναντι στις δύο γιατρούς, που στόχο είχε την στοχοποίηση της ΕΝΙΘ, της προέδρου της και των αγώνων που έχουν δώσει εδώ και τόσα χρόνια. Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας. Η κατασκευή λάσπης και διώξεων ενάντια σε μαχόμενους γιατρούς, σε μαχόμενους εργαζομένους, στη μαχόμενη νεολαία, στη μαχόμενη κοινωνία είναι μια μάχη που εμείς θα δώσουμε μέχρι τέλους.

Ολόκληρο το δοτό κυβερνητικό προσωπικό που έχει τοποθετηθεί σε θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό και παρέμενε κρυμμένο όταν ο κόσμος του μόχθου με πρώτους τους γιατρούς πάλευε να κρατήσει την κοινωνία όρθια, το μόνο για το οποίο κόπτεται είναι η επιστροφή στην νεοφιλελεύθερη κανονικότητα.

Πέφτουν οι κυβερνητικές μάσκες της δήθεν αριστείας και αποκαλύπτονται τα φαιά πολιτικά πρόσωπα και η φαιά δεξιά προπαγάνδα βγαλμένη από το κράτος του χωροφύλακα. Δήμαρχοι που καλούν τα ΜΑΤ για να παραδώσουν τις πλατείες στους μαγαζάτορες, διοικητές νοσοκομείων που διώκουν γιατρούς, κυβερνητικοί επίτροποι που διευκολύνουν κάθε δυνατή εργασιακή αυθαιρεσία εκμεταλλευόμενη την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας.

Απαιτούμε την άμεση διακοπή της πειθαρχικής διαδικασίας κατά των γιατρών Κατσίμπα και Αρβανίτη.Κάτω τα χέρια από την ΕΝΙΘ - κάτω τα χέρια από τους γιατρούς - κάτω τα χέρια από τα σωματεία.

Απαιτούμε άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία χρηματοδότηση, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζόμενους που σώζουν ζωές.

 

 

Αναγνώστηκε 520 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.