12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι εργαζόμενοι της BIC απαιτούν μέτρα προστασίας εδώ και τώρα

 

Σωματεία και εργατικές συλλογικότητες έχουν καταγγείλει επανειλημμένα ότι οι μαζικοί χώροι εργασίας αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού. Δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την εργοδοσία γιατί αυτά κοστίζουν. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να επιβάλει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλείας. Δεν την ενδιαφέρει η προστασία των εργαζομένων αλλά η προστασία των κερδών για αυτό και αντί να νομοθετεί υπέρ της υγείας σκέφτεται να φέρει νομοσχέδια για 10ωρα και νομοθετεί για εργαζόμενους των 200Ε.

ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παραθέτουμε την επιστολή εργαζομένων στην BIC που χτυπάνε καμπανάκι και απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας τους

Εργαζόμενοι στην BIC

Αυτές τις μέρες άλλοι 4 συνάδελφοι διαγνώστηκαν θετικοί στον COVID- 19 αυξάνοντάς τους σε 7.

Η διοίκηση ακολούθησε την ίδια τακτική απόκρυψης και μηδενικού κόστους, προτρέποντας απλώς όσους είχαν ύποπτα συμπτώματα να μείνουν σπίτι…

Έγινε μόνο απολύμανση, ενώ δεν έγιναν διαγνωστικά τεστ ούτε καν στους συναδέλφους που ήρθαν σε άμεση επαφή με τα κρούσματα.

Όμως το θέμα δεν είναι αν θα εμφανιστούν κρούσματα σε ένα εργοστάσιο 1200 εργαζομένων, αλλά πώς θα αποτραπεί η διασπορά και πώς θα προστατευτεί η υγεία τους.

Για να δουλέψει η βιομηχανία και να διασφαλιστούν τα κέρδη των βιομηχάνων, υπάρχει εγκληματική ανοχή από αυτούς που διαχειρίζονται την πανδημία.

Όπως σε όλα τα εργοστάσια, έτσι και στην BIC δουλεύουν πολλοί εργάτες και εργάτριες 50-60 χρόνων, σακατεμένοι μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, που ενώ θα έπρεπε να έχουν πάρει σύνταξη παραμένουν εγκλωβισμένοι ακόμα στην παραγωγή εξαιτίας των αντεργατικών νόμων των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Στην BIC επίσης δουλεύουν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες χωρίς καμία μέριμνα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο αναλώσιμοι είμαστε για την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Οι πρόσφατες καταγγελίες των σωματείων μετάλλου και μισθωτών τεχνικών και των εργαζομένων γράφτηκαν στα παλαιότερα των υποδημάτων της διοίκησης.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε πως η μάσκα δεν αρκεί.

Συμπεριφερόμαστε όλοι με ατομική και συλλογική ευθύνη. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις, γνωστές στη διοίκηση της εταιρίας, συντηρούν την καραμέλα της “ατομικής ευθύνης”.

Να σπάσει τώρα η αλυσίδα των κρουσμάτων με διαγνωστικά τεστ αρχίζοντας από τους συναδέλφους που ήρθαν σε επαφή με αυτούς που νοσούν.

Να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους τους συναδέλφους.

Να γίνονται θερμομετρήσεις καθημερινά.

Να αερίζονται οι χώροι παραγωγής.

Να γίνονται απολυμάνσεις σε κάθε βάρδια.

Να είναι χαμηλότερες οι ταχύτητες στις μηχανές για απασχόληση λιγότερων εργαζομένων, όχι λιγότεροι οι εργαζόμενοι με εντατικοποίηση της παραγωγής.

Να δοθεί δυνατότητα μικροδιαλειμμάτων για αντιμετώπιση της δυσφορίας που δημιουργεί η πολύωρη χρήση μάσκας.

Να παρθούν μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες χωρίς απώλειες αποδοχών.

Το ξαναλέμε: Θέλουμε το εργοστάσιο ανοιχτό με ασφαλείς συνθήκες για την υγεία μας , θέλουμε να διασφαλίσουμε το μεροκάματό μας.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ