Εισβολή αρνητών του κορονοϊού στο «Αττικόν»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 18:41 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εισβολή αρνητών του κορονοϊού στο «Αττικόν»

 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου αναφέροντας την εισβολή αρνητών του κορονοϊού σε νοσηλευτική πτέρυγα Covid οι οποίοι προχώρησαν σε προπηλακισμούς του προσωπικού με «πρακτικές που εκπορεύονται από ακροδεξιούς κύκλους».

 

Η καταγγελία αφορά την 11η Απριλίου όταν «συγγενής ασθενούς μαζί με ''φίλη'' του εισέβαλλαν σε νοσηλευτική πτέρυγα Covid του νοσοκομείου μας και βιντεοσκοπούσαν με το κινητό τηλέφωνο τους χώρους, προπηλακίζοντας ταυτόχρονα το προσωπικό, αρνούμενοι να δεχτούν τη διάγνωση covid λοίμωξης αναπνευστικού για την ασθενή». Σύμφωνα με το Σωματείο «προβάλλανε απίστευτες κατηγορίες και ισχυρισμούς: ότι ''τα νοσοκομεία βαφτίζουν ψευδώς ασθενείς ως Covid'', ότι οι υγειονομικοί ''τους κλειδώνουν σε θαλάμους και δεν τους κοιτάζουν'', τους ''απαγάγουν χωρίς να ενημερώσουν τους συγγενείς'', τους ''κρατάνε στα νοσοκομεία χωρίς λόγο παρότι είναι καλά, βγάζοντας επίτηδες θετικά τεστ'' και πολλά άλλα».

 

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σημειώνουν πως το περιστατικό «δεν εντάσσεται στις συνήθεις προστριβές και τα δίκαια παράπονα που έχει ο κόσμος για τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας, που άλλωστε και το ίδιο το υγειονομικό κίνημα καταγγέλλει και μάχεται για να τις αλλάξει» αλλά εκπορεύεται «από διάφορους ακροδεξιούς κύκλους, υπηρετώντας σκοπιμότητες εκείνων που στοχεύουν να στρέψουν την οργή του κόσμου για την πολιτική διαχείριση της πανδημίας κατά των υγειονομικών».

 

Δηλώνουν μάλιστα πως τους κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι «ενώ σε άλλα ζητήματα, ειδικά απέναντι σε αγώνες και κινητοποιήσεις, η αστυνομία και η κυβέρνηση παρεμβαίνουν άμεσα και κατασταλτικά, σε τέτοιες περιπτώσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων και πρόκλησης κινδύνου κατά της δημόσιας υγείας, επιδεικνύουν ιδιαίτερη ανοχή».

 

Το Σωματείο των εργαζομένων απαιτεί από την κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας, την πολιτική προστασία και την επιτροπή ειδικών του υπουργείου «να τοποθετηθούν άμεσα και να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τις παραπάνω αθλιότητες που στρέφονται κατά της δημόσιας υγείας, των μαχόμενων υγειονομικών, συνολικά των εργαζομένων».

 

Αναγνώστηκε 205 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.