Απεργία στις 3 Ιουνίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 11:33 Συντάκτης: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απεργία στις 3 Ιουνίου

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

 

Μέσα στην πανδημία, με την οικονομική κρίση να έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει την ελληνική οικονομία, με την ανεργία να καλπάζει, η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να νομοθετήσει την διάλυση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει μετά από δέκα χρόνια Μνημονίων. Η κατάργηση του οκταώρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αποδυνάμωση του δικαιώματος της απεργίας και του συνδικαλίζεσθαι, είναι μόνο μερικές από τις αντεργατικές διατάξεις που προσπαθεί να προωθήσει. Παρουσιάζει μία ωραιοποιημένη εικόνα της αγοράς εργασίας, όπου ο εργαζόμενος θα έχει τη δύναμη να διαπραγματεύεται ατομικά με τον εργοδότη του, ενώ την ίδια στιγμή διαλύει την Επιθεώρηση Εργασίας, το μόνο όπλο που έχει απομείνει στον εργαζόμενο έναντι της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

 

Ο κόσμος της εργασίας οφείλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί να επιστρέψει στον 19ο αιώνα, δεν θα δεχτεί την κατάργηση των εργασιακών του δικαιωμάτων, προς όφελος των οικονομικών ελίτ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος ενώνει τη φωνή της με την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και συμμετέχουμε στην απεργία της 3ης Ιούνη.

 

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΣΤΙΣ 11 π.μ.

 

Αναγνώστηκε 316 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.