Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας επιλέγει ιδιώτες πληρώνοντας τριπλάσιο κόστος!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 09:34 Συντάκτης: ΠΟΕ -ΟΤΑ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας επιλέγει ιδιώτες πληρώνοντας τριπλάσιο κόστος!

 

ΠΟΕ -ΟΤΑ

Η Δημοτική Αρχή Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας του κ. Γιάννη Βούρου, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που υιοθέτησε και υπερψήφισε την πρόταση της υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού και του Σωματείου Εργαζομένων για την αντικατάσταση των φωτιστικών του Δήμου με νέας τεχνολογίας τύπου LED με ιδία μέσα και με κόστος μόνο την προμήθεια των λαμπτήρων (1.090.842,80 ευρώ), επιχειρεί μέσω της Οικονομικής Επιτροπής να αναθέσει το έργο σε ιδιώτη επιβαρύνοντας τον Δήμο και τους Δημότες με το ποσό των 3.724.292,26 ευρώ για τα επόμενα εννέα (9) χρόνια.

Ενώ η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε με τους εργαζόμενους του Δήμου να αντικαταστήσει τα παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικά με της νέας τεχνολογίας οικονομικά τύπου LED, πληρώνοντας μόνο την προμήθεια των φωτιστικών, εκείνη επιλέγει να δαπανήσει τα τριπλάσια και πλέον χρήματα, αρκεί αυτά να πάνε στις τσέπες των μεγαλοεργολάβων.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Βούρου πάει «χέρι-χέρι» με την κυβέρνηση και την πολιτική της «ανάπτυξης» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο. Εκεί αποσκοπούν και όλα τα νομοθετικά «ευεργετήματα» της κυβέρνησης, όπως Σ.Δ.Ι.Τ., Αναπτυξιακοί Οργανισμοί των Ο.Τ.Α., «πλαστές» πλειοψηφίες στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων, που η πλειοψηφία των Δημάρχων εκμεταλλεύεται και εφαρμόζει για να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες των Δήμων σε ιδιώτες, καταργώντας τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ηλεκτροφωτισμού και κάθε άλλης υπηρεσίας του Δήμου.

Η προκλητική απάντηση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου στους εργαζόμενους για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «να προσέξουν κάποιοι μην σκίσουν κανένα καλσόν στα οδοφράγματα», αποδεικνύει την άκρατη αλαζονεία του, το ήθος του, αλλά κυρίως την πρεμούρα του να αναθέσει σε ιδιώτες την λειτουργία της υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-εργαζόμενους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας που εμπλέκονται σε όλα τα στάδια της ανάθεσης αντικατάστασης των φωτιστικών σε ιδιώτη, να απέχουν από όλη την διαδικασία. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών των Δήμων.

Οι Δήμοι ανήκουν στους Δημότες και όχι σε μεσάζοντες και ιδιώτες!

 

 

Αναγνώστηκε 440 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.