Σάββατο 6 Νοεμβρίου, 24ωρη πανελλαδική απεργία στα Praktiker

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 18:02 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(2 ψήφοι)
Σάββατο 6 Νοεμβρίου, 24ωρη πανελλαδική απεργία στα Praktiker

 

 

Να ανακληθεί η απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου-Συλλογική Σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση

Χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα σας για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης και την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του γραμματέα του παραρτήματος Λάρισας.

Η Praktiker Hellas είναι μια εταιρεία με κέρδη που βγαίνουν από την δική σας δουλεία και τον ιδρώτα. Σχεδιάζει να επενδύσει εκατομμύρια σε νέα καταστήματα ενώ την ίδια στιγμή αρνείται να υπογράψει συλλογική σύμβαση με το σωματείο, να έχει σταθερές σχέσεις εργασίας και να δώσει αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούν οι εργαζόμενοι να ζουν με αξιοπρέπεια.

Αξιοποίησε το νόμο Χατζηδάκη για να απολύσει άδικα και εκδικητικά το γραμματέα του παραρτήματος Λάρισας επειδή αρνήθηκε να την μονομερή τροποποίηση  τη σύμβαση εργασίας τους. Θέλει με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους.

  Γίνεται ξεκάθαρο σε όλους πλέον ότι ο νόμος Χατζηδάκη της Νέας Δημοκρατίας δημιούργησε ένα δίχτυ προστασίας της εργοδοσίας και υπεράσπισης της από τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι το ανάποδο όπως διαφήμιζε ο υπουργός εργασίας. 

Ο αγώνας σας όμως είναι αναγκαίος, εφικτός και δίκαιος και για αυτό μπορεί να κερδίσει.

Συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο, με ταξική ενότητα, μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες του, με τις αποφάσεις στις συνελεύσεις από τους ίδιους τους εργαζόενους μπορεί να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα σας. Ο αγώνας των εργαζομένων της E-FOOD και της COSCO αυτό μας δείχνουν.

Κανένας εργασιακός κλάδος και κανένα σωματείο δεν πρέπει να μείνει μόνο. Η επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και την εργοδοσία είναι σε όλους τους εργαζόμενους. Για αυτό και εμείς πρέπει να φτιάξουμε το δικό μας μέτωπο, να συντονιστούμε, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να απαντήσουμε.

Σημερα είναι ανάγκη η δημιουργία ενός κοινού δημοκρατικού αγωνιστικού συντονισμού σωματείων. Μια συνεργασία η οποία πρέπει να βασίζεται στην ανεξαρτησία των συνδικάτων, το σεβασμό στη διαφορετικότητα των προσεγγίσεων κάθε σωματείου, στην κοινή αναδιαμόρφωση ενός αγωνιστικού ταξικού διεκδικητικού πλαισίου. Μέσα από αυτή την δράση κοινά να παλέψουμε για να έχουμε κατακτήσεις εδώ και τώρα, να βελτιωθούν οι ζωές μας!

Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του συναδέλφου.  

Καμία μονομερής τροποποίηση σύμβασης.

Συλλογική Σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στην Praktiker.

– Να καταργηθεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

– Μείωση του χρόνου εργασίας. 5ημερο 6ωρο τώρα για όλους κ όλες!

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ

Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Praktiker Ταύρου, Πειραιώς 176

 

Αναγνώστηκε 622 φορές
Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.