Παμπειραϊκή απεργία την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 08:33 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παμπειραϊκή απεργία την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Τα Δ.Σ των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Παμπειραϊκής Απεργίας την Τρίτη 25 Οκτώβρη από 00:01 έως 24:00.

Διεκδικούμε:

■ Tην απόσυρση της αναθεώρησης του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ), όπου μεταξύ άλλων στο άρθρο 102 καταργεί τις ΣΣΕ εφαρμόζοντας τα ελάχιστα. που προβλέπει η Διεθνή Σύμβαση Ναυτική Εργασίας (MLC 2006). Ενσωματώνει αντεργατικούς νόμους όπως 4714/2020, ο 4150/2013 που κατακρεούργησε τις οργανικές συνθέσεις στην επιβατηγό ναυτιλία.

■ Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Είναι προφανές ότι η ΠΝΟ και τα Σωματεία που πήραν την απόφαση συμμετοχής στον προσχηματικό διάλογο δεν εκφράζουν την θέληση και βούληση των Ναυτεργατών. Για τον λόγο αυτόν απευθύνουμε πλατύ ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους Ναυτεργάτες να συμπορευτούν στην μάχη για την καθολική συμμετοχή στην απεργία και να δώσουν όλοι μαζί το αγωνιστικό απεργιακό παρόν στους καταπέλτες των πλοίων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ Ε.Ν

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ – ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ Ε.Ν

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

   «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

 

 

 

 

 

 

Αναγνώστηκε 1418 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.